Fondul Suveran de Investiții, la Curtea Constituțională! CEO, în lista firmelor care ar trece la FSDI

Klaus Iohannis a formulat ieri o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii privind înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții – S.A., unul dintre punctele-cheie din programul de guvernare al PSD. Unul dintre motivele sesizării ține de faptul că, potrivit Constituției, înființarea unei societăți pe acțiuni trebuia realizată printr-un act al autorităților administrației publice centrale, și nu prin lege.

O altă critică se referă la presupusa încălcare a prevederilor constituționale prin faptul că legea exclude de la aplicare în cazul FSDI orice alte reglementări specifice pieței de capital sau fondurilor de investiții. ”Astfel, FSDI va funcționa fără să se supună vreunei norme prudențiale emise de Autoritatea de Supraveghere Financiară sau de alt for statal care să-i controleze soliditatea, deși patrimoniul său va include societăți de interes strategic”, se arată în sesizarea Cotroceniului.
Președintele Iohannis mai arată în sesizare că și modul în care e reglementată selecția conducătorilor Fondului e neclară și încalcă prevederile Constituției.
Zeci de companii , printre care și CE Oltenia, sunt trecute în portofoliul FDSI. Proiectul de înființare al Fondului a fost votat recent de Parlament.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este Sergiu Sgurescu, în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.