duminică , 18 noiembrie 2018 - 16:12

Fonduri europene pentru tinerii întreprinzători

bani-ue

Ministerul Fondurilor Europene a lansat o nouă schemă de finanțare pentru afaceri de tip start-up, cu o valoare care se ridică la 150 de milioane de euro. Astfel, peste 30.000 de tineri cu vârste între 18 și 25 de ani au șansa să primească subvenții în valoare de 25.000 de euro pentru a-și deschide o afacere.

Noua schemă de finanțare are ca scop promovarea și încurajarea ideilor care îndeplinesc condiţia ca activităţile proiectului să fie implementate la nivel inter-regional, cu o alocare financiară de 25 milioane de euro/parteneriat regional.

Proiect în trei etape

Potrivit reprezentanților Ministerului Fondurilor Europene, proiectul se va desfășura în trei etape. ,,O primă etapă se referă la primul contact cu tinerii, selectarea lor, o lună, o lună şi ceva de antreprenoriat, deci clar îi pregătim pe această zonă de antreprenoriat, după care ei vor propune un plan de afaceri. Aceste idei de afaceri vor fi selectate de către piaţă, va fi o comisie creată din oameni din piaţă, deci nu oameni din administraţie. Cele mai bune idei vor fi finanţate cu 25.000 de euro, grant, o primă idee de start-up. După un ciclu de 6-8 luni, vedem exact la cât se pretează o idee  pentru a fi implementată, etapa a doua constă în următorul lucru: cele mai bune idei intră la a doua etapă de finanţare unde vom da de la 50 la 200.000 de euro. După care, a treia etapă este etapa care se referă la fel, la selecţia celor mai bune idei care pot aduce în economie valoare adăugată importantă pentru care statul va subvenţiona partea de cost a finanţării, adică un împrumut de la o bancă”, a spus ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

loading...
Loading...

Citește și

Programe pentru dezvoltarea sistemului de asistență a vârstnicilor la domiciliu

Guvernul vine în sprijinul persoanelor vârstnice! Acesta a aprobat miercuri un proiect de Hotărâre care …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodată site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.