Fost DEPUTAT de Gorj, CRITICI DURE legate de MEMORANDUMUL pentru CEO


Complexul Energetic Oltenia va trebui să returneze, în termen de 6 luni, împrumutul de 1,2 miliarde de lei, ce va fi luat de la Trezorerie pentru plata certificatelor de carbon.

Potrivit presei centrale, memorandumul mai prevede că, până în 2027, ar urma să se închidă 4 cariere din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Este vorba de Rovinari, Peșteana, Husnicioara și Lupoaia. În documentul aprobat de Guvern pentru susținerea companiei miniere de la Târgu-Jiu, apare și o estimare oficială referitoare la cotația certificatului de carbon: de la o medie de 27,5 euro în 2019, la circa 44 euro în 2024. Dan Ilie Morega pune tunurile pe guvernanţii care au aprobat memorandumul. Fostul deputat este foc şi pară că în document nu este prezentată nicio variantă de mix energetic. “Cred că memorandumul a fost făcut de nişte oameni nebuni. Nişte oameni întregi la minte ar fi trebuit să propună realizarea unui mix energetic. O parte din termocentrale să fi fost legate la Porţile de Fier 1, ulterior, acest mix energetic urmând să vină cu un preţ la energie mult la ieftin. În plus, Complexul Oltenia ar fi putut scăpa de plata certificatelor de dioxid de carbon care grevează valoarea megawattului şi, implicit, costurile sunt mai mari pentru cetăţeni şi pentru firme. Acest memorandum este de-a dreptul uluitor. Este făcut de nişte oameni care nu au nimic în comun cu patriotismul, cu independenţa energetică a României. De fapt, Uniunea Europeană ne-a prins într-un laţ datorită voinţei noastre. În acest memorandum, se vorbeşte şi despre trecerea unor grupuri pe gaze. În condiţiile în care se vor folosi gaze, minerii vor dispărea, vor fi trimişi acasă, se vor închide cariere”, a conchis Dan Ilie Morega.

loading...
Loading...

Citește și

Peștișani. Fuiorea, CONVINS că-l ÎNVIGE pe Pigui în alegerile locale

Fostul viceprimar al comunei Peștișani candidează din nou la primărie, de data aceasta, din partea …

Un comentariu

  1. Foarte adevărat ce se spune aici. Nimeni nu se leagă de opoziția pe care o face conducerea de la hidroelectrica împotriva mixului energetic ! De parcă aceasta ar aparține vreunei firme private și nu statului român.
    Oare acesta este motivul , urmează vânzarea Hidroelectrica și eliminarea treptată a CE Oltenia din piata de energie ?
    Daca așa vor decurge lucrurile apai sa vedeți nenica ce facturi mari o să plătim toți românii la energia electrică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.