Fost manager CEO dat afară și de la următorul loc de muncă! Are interdicție la funcții de conducere


Laurențiu Ciobotărică, fostul manager al Complexului Energetic Oltenia, condamnat, în decembrie, la 3 ani de închisoare și 2 ani pedeapsă complementară prin interzicerea dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și dreptul de a ocupa funcția de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii(manager CEO, președinte Directorat) a pierdut definitiv șansa de a reveni la ultimul său loc de muncă. Este vorba de UZUC SA, societate în cadrul căreia a ocupat o funcție de conducere. În perioada 2017-2018, Ciobotărică a fost membru în CA-urile IAȘITEX Iași și CAROMET SA Caransebeș, în timp ce obținuse salarii atât de la UZUC SA Ploiești cât și de la Chimcomplex SA.

În februarie 2018, Ciobotărică, inculpat în dosarul de abuz în serviciu de la CE Oltenia, dădea în judecată pe fostul său angajator, UZUC SA, contestând astfel decizia de concediere primită de la această societate. Procesul derulat pe rolul Tribunalului București se termina însă în august în defavoarea fostului manager CEO, care face însă apel la sentința primită, în februarie 2019, instanța de apel a Tribunalului București decide să respingă acțiunea lui Ciobotărică drept neîntemeiată, sentința fiind definitivă. Drept urmare, Ciobotărică nu mai poate reveni nici la CEO, unde nu mai poate ocupa fosta funcție de conducere, nici la UZUC, el fiind obligat, de altfel, la 80 de zile gratuite de muncă în folosul comunității. Ciobotărică mai are de achitat în solidar cu Daniel Antonie și Dorina Jianu și 130.000 de lei.

Jianu și Antonie, consilieri!

Conform rechizitoriului, la data de 22 decembrie 2015, Laurenţiu Ciobotărică, în calitate de preşedinte al Directoratului SC CEO SA, şi Daniel Antonie, în calitate de membru al Directoratului SC CEO SA, au aprobat şi acordat în mod nelegal lui Aurel Medinţu, directorul din perioada respectivă al Diviziei Energetice, o compensaţie financiară constând în cinci remuneraţii fixe lunare avute de acesta din urmă în calitate de membru al aceluiaşi Directorat, respectiv 128.100 de lei. „Cei doi au beneficiat de sprijinul inculpatei Jianu Dorina, director al Direcţiei Juridice şi Guvernanţă Corporatistă, care a întocmit o opinie juridică favorabilă punctului de vedere al acestora. Concret, inculpatul Ciobotărică Laurenţiu, în înţelegere cu inculpata Jianu Dorina, nu a făcut altceva decât să amestece/să suprapună în mod intenţionat diverse prevederi legale şi situaţii de fapt pentru a crea confuzie şi a da o aparenţă de legalitate acţiunilor lor ilicite. Anterior, această activitate infracţională a fost precedată de nenumărate demersuri iniţiate de inculpatul Ciobotărică Laurenţiu care, încă de la numirea sa în funcţie, a încercat să se debaraseze de persoana compensată financiar în condiţiile de mai sus, astfel încât să aibă posibilitatea numirii unei alte persoane agreate în aceeaşi funcţie. De menţionat este faptul că cei trei inculpaţi au avut reprezentarea faptului că în atribuţiile Directoratului SC CEO SA nu intră aprobarea şi plata vreunui gen de remuneraţie, această competenţă aparţinând altui organism din cadrul societăţii respective“, se preciza într-un comunicat al DNA.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

3 comentarii

  1. Trebuiau băgați la bulau.

  2. Cei de la psd au furat de-au rupt si sunt liberi, iar cei trei platesc pentru ca au trimis acasa un pensionar reangajat de psd in functie de conducere. Psd a prejudiciat CEO cu 270 milioane de euro, preluand-o cu 27 milioane de euro profit net, Turceniul avand cel mai mic profit net, de 6-7 milioane de euro. Gogule, la bulau sa te duci tu cu ciurel si tot psd-alde-pru-psro-pro

  3. Asta este un fel de delapidare ..mai sunt in Gorj mizerii de oameni care au pus mâna pe bănuți pe care nu ii merita 🙂 le dorim la toți pe aceasta cale ..mese gratuite la IPJ Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.