Fost șef al IPJ Gorj, poreclit „Câinele Roșu”, păzește fermele de pui de la Tg-Jiu ale unui milionar ploieștean arestat, în trecut, la propunerea DNA, pentru o evaziune de 70 de milioane de euro


Fostul inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj, comisarul șef Gheorghe Parepa, împuternicit în această funcție timp de un an de zile, până în februarie 2016, a revenit în județ pentru a păzi fermele de pui ale societății Avirom Plus SRL, ale milionarului prahovean Justin Paraschiv.
Poreclit în lumea interlopă din Prahova „Câinele Roşu”, Parepa a fost, cu ceva ani în urmă, ofiţer operativ la Poliţia Oraşului Mizil, acolo unde s-a născut cea mai prolifică afacere a familiei Paraschiv, în domeniul producerii și comercializării cărnii, așa că relația clădită la acea vreme a dăinuit peste ani, iar în prezent, fostul polițist, devenit patron de firmă de pază, a ajuns să presteze pentru tânărul afacerist Justin Paraschiv, arestat, la finele lui 2013, pentru o evaziune de peste 70 de milioane de euro, la propunerea Secției de Combatere a Infracțiunilor Conexe Infracțiunilor de Corupție din DNA.

Fostul polițist a lucrat meticulos la viitorul său ca afacerist

Gheorghe Parepa a intrat, oficial, în afaceri, la scurt timp după ce a pus chipiul de comisar șef în cui. La 8 februarie 2016 lui Parepa i-a încetat împuternicirea în funcția de inspector șef al IPJ Gorj, după ce a condus instituția timp un an, iar peste doar șase luni, devenea om de afaceri. În luna iulie Parepa a preluat firma Life Lock Security Network SRL care desfășoară activități de pază și protecție, iar anul trecut a derulat afaceri de 2,6 milioane de lei și a avut un profit de 330.000 de lei.
O parte consistentă din aceste sume au ajuns în contul firmei lui Parepa din relațiile contractuale pe care le-a dezvoltat cu firmele din grupul Carmistin ale milionarului prahovean Justin Ovidiu Paraschiv.

Legătura cu familia Paraschiv

Pe când activa ca ofițer operativ la Poliția Mizil, Parepa și-a cultivat o relație de prietenie cu familia Paraschiv, cea care deținea cunoscutul brand ”Ana și Cornel”, iar mai apoi, când tânărul afacerist Justin Paraschiv a ales drumul său în afaceri, Parepa a știut cum să se lipească.

Așadar, trebuie amintit că Avirom Plus SRL, o societate din grupul de firme Carmistin a preluat toate fermele, platformele și abatorul deținute de Avicola Târgu-Jiu, de la lichidatorul judiciar al acesteia, pentru circa 5 milioane de euro, pe care le-a modernizat ulterior. Compania Avirom Plus, s-a numit, inițial Alico Argo Farm SRL și îl are ca și unic asociat pe un anume Emanuel Manolache din Mizil, cel care este și export manager al firmei Avicarvil SRL, tot parte a grupului de firme Cornel si Ana.
După demararea activității de la fostul complex avicol din Tg-Jiu, Avirom Plus SRL a încheiat un contract, pentru îmbunătățirea nivelului de securitate al fermei cu firma Life Lock Security Network a lui Parepa, care a montat un echipament special de monitorizare, iar mai apoi, fostul șef al poliției gorjene a prins și contractul efectiv de pază de la societatea conjudețeanului său, Justin Paraschiv.
Tânărul milionar a fost arestat, în 2013, de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție, la propunerea procurorilor DNA, într-un dosar, denumit de presă ”Mafia cărnii”, în care era acuzat de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală, prejudiciul fiind estimat în jurul valorii de 70 de milioane de euro. De atunci, nu se mai știe nimic de acel dosar, iar suspecții au fost puși în libertate după 30 de zile.

Parepa, complice la abuzurile procurorului ”Zdreanță”

Într-o depoziție pentru Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție, Cristian Petrea, fost șef al Centrului de reținere și arest preventiv Câmpina, a relatat că fostul procuror DNA, Mircea Negulescu, zis ”Portocală” și ”Zdreanță”, se implica și în tortura aplicată inculpaților în arest. Potrivit luju.ro, mulți dintre inculpații duși în arest la Câmpina, unde Negulescu își aplica propriile metode de tortură, erau presați de acest procuror să facă denunțuri, iar Gheorghe Parepa, adjunct al IPJ Prahova, în acea perioadă, a fost părtaș la abuzurile lui ”Zdreanță”.
”L-am introdus în camera 1 pe Onea Nicolae după ce l-a încunoștințat pe Parepa Gheorghe (n.r. – adjunct al IPJ Prahova, care răspundea de Arestul Campina) și am rămas surprins ca atât Parepa Gheorghe cât și Negulescu Mircea mă sunau din ora în ora, poate și mai des, să mă întrebe dacă s-a întâmplat ceva, eu neînțelegând rostul acestor întrebări. Țin minte că după 2-3 zile, Alexe Răzvan, care se înscria în fiecare seara cu probleme ce țin de arest, mi-a comunicat că nu înțelege cum a fost băgat Onea Nicolae, care făcuse denunț împotriva lui, în aceeași camera cu el și cum se uita la el seara, îi vine sa-l strângă de gât. L-am informat pe domnul comisar șef Parepa Gheorghe despre ceea ce se întâmpla, iar acesta mi-a cerut să aștept, iar după 5 minute m-a sunat și mi-a spus sa-l mut în camera 2”, a relatat Petrea.

loading...
Loading...

Citește și

81 de hectare de teren forestier, pus sub topor pentru Cariera Roșia! Alte 28 de hectare au aceeași soartă pentru Jilț Sud

Guvernul a decis scoaterea definitivă din fondul forestier a unor terenuri pentru deschiderea şi punerea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: