Fost SENATOR, despre CEO: România NU e pregătită să trăiască fără această companie


Dian Popescu este convins că cel mai mare producător de energie pe bază de cărbune din ţară nu va muri şi va rezista mulţi ani şi de acum înainte.

Fostul consilier al ministrului Energiei este optimist în ceea ce priveşte viitorul Complexul Energetic Oltenia, în ciuda faptului că guvernul Orban a aprobat Memorandumul care prevede şi închiderea a 4 cariere în următorii ani. Potrivit documentului, prima unitate minieră care ar urma să fie închisă este Rovinari, în anul 2021, Peșteana și Husnicioara sunt programate pentru 2024, iar Lupoaia, în 2027. Dian Popescu afirmă că este normal să fie închise carierele care nu mai au cărbune și să fie deschise noi fronturi de lucru. Fostul senator speră ca ministrul Economiei, Virgil Popescu, să întocmească o strategie energetică a României în care să-şi treacă viziunea legată de viitorul Complexului Oltenia. “Eu sper ca actualul ministru al Energiei, care are o experienţă în domeniu, a fost în Comisia Economică de Energie din Parlament, îl şi cunosc, să se axeze, nu numai pe CEO, ci să elaboraze odată acea strategie energetică naţională de care le povestesc de 3 ani, scoateţi odată strategia energetică naţională, care e un document politic, nu e o lege. Dar în baza strategiei energetice veţi vedea ce se va întâmpla cu complexul. Din păcate, în moment de criză, atunci sărim şi îi ajutăm. Complexul nu va muri, va rămâne în picioare fără niciun fel de probleme o lungă perioadă de ani de aici înainte. România nu este pregătită să trăiască din punct de vedere energetic fără CEO. Închideri de cariere sunt normale. Depinde care cariere. Carierele, de exemplu, Peşteana, în momentul în care se termină cărbunele, se închide cariera, dar odată ce închizi una, deschizi alta, alte fronturi. Ca să închizi o carieră, trebuie un motiv şi motivul principal este că nu ai cărbune, dar trebuie deschise alte fronturi”, a conchis Dian Popescu.

Loading...

Citește și

El este candidatul PSD la Primăria Tg-Jiu!

Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, a anunțat, joi, că Ciprian Florescu  este candidatul susținut …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.