miercuri , 26 februarie 2020 - 19:15

Fost suspect de pedofilie, cântă la un festival la Tg-Jiu. Întâlnire de urgență pentru răspopitul exorcist Pomohaci!


Preocupați cu campania electorală organizatorii Festivalului Concurs al Cântecului Popular Românesc „Maria Lătărețu”, care se va desfășura în această săptămână la Tg-Jiu, au trecut cu vederea problemele de natură penală ale lui Cristian Pomohaci, preotul caterisit, acuzat de pedofilie, dar scăpat de răspunderea penală din cauză că faptele s-au prescris, a fost invitat să cânte la Tg-Jiu. Trebuie spus că Pomohaci ar trebui să cânte marți, 5 noiembrie, la festivalul la care participă, printre alții, copii din toată țara.
Potrivit unor surse, organizatorii l-au convocat pe directorul Ansamblului „Doina Gorjului”, Gheorghe Porumbel, să rezolve problema, după ce gafa uriașă a fost sesizată, public.

Indolența și ignoranța șefilor unor instituții care ar trebui să se ocupe de domeniul cultural la nivelul județului Gorj provoacă reacții vomitive: Cristian Pomohaci, cântăreț, fost preot, actualmente exorcist, care a fost anchetat pentru acuzațiile de abuz sexual și racolare de minori în scopuri sexuale, însă dosarul a fost clasat de procurori din cauză că s-a împlinit termenul prescripției a fost invitat să cânte la Festivalul ”Maria Lătărețu” de la Tg-Jiu. Pomohaci are ocazia să stea printre copiii care participă la secțiunea concurs a festivalului, dar acest lucru nu le-a trecut prin cap organizatorilor cuprinsi de febra campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale și pentru a arăta loialitatea față de PSD și Viorica Dăncilă.
”Declarațiile martorilor (…) confirmă faptul că fostul preot Pomohaci Cristian a desfășurat activități/acțiuni de racolare/ademenire ori de încercare și/sau de întreținere de acte sexuale cu minori. (…) Din coroborarea celor expuse, apreciem că s-a atins standardul de probațiune necesar atribuirii calității de suspect, însă trecerea la etapa procesuală a punerii acestuia sub acuzare nu se poate realiza, întrucât a intervenit prescripția răspunderii penale”, se menționează în ordonanța de clasare a procurorilor, potrivit vice.com.
Pomohaci ar urma să urce pe scenă în prima seară a festivalului, alături de nume sonore ale folclorului românesc.
După ce gafa a fost sesizată public, de jurnalistul Narcis Daju, decidenții de la vârful județului l-au convocat, de urgență, pe Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului ”Doina Gorjului” și l-au însărcinat să resolve problema, pentru a preîntâmpina un scandal cu rezonanță națională.
Printre organizatori s-a creat o oarecare panică și încearcă să-și paseze responsabilitatea cu privire la invitația lui Pomohaci, ca în final, concluzia să fie că acesta ”s-a autoinvitat și că nici măcar nu a perceput bani”, potrivit unei surse din rândul organizatorilor.
Mai trebuie amintit că, relativ recent, jurnaliștii au publicat imagini de la slujbele de exorcizare pe care răspopitul Pomohaci le ține într-un garaj, transformat în biserică. ”În fiecare vineri, la miezul nopții, dintr-o curte din satul Moșuni, județul Mureș, se aud urlete, lătrături și grohăituri. Par de câine sau de lup, dar cei care le scot sunt oameni. Femei și bărbați se zvârcolesc, urlă și se schimonosesc într-un garaj transformat în biserică în care se înghesuie săptămânal cam două sute de persoane la slujba de dezlegare a preotului caterisit Cristian Pomohaci. Ca să scoată dracii din oameni, fostul om al Bisericii le face semnul crucii, îi stropește cu agheasmă și le răcnește versete din Biblie”, scrie vice.com.

Loading...

Citește și

Panică doar pentru unii la Peșteana de coronavirus! Vecinul primarului și vărul vicelui de Bîlteni ară nepăsători în albia majoră a Jiului

Legea interzice efectuarea de lucrări în albia majoră a Jiului dar, cu toate acestea la …

Un comentariu

  1. Ce rai sunteti,nu va ganditi si la EL…a fost preot…pravaduia cinstea….ce daca a gresit…oricine greseste….e milionar in euro…ii plac copii…asa sunt preotii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.