Fosta asistentă a medicului Vodislav şi-a recunoscut vinovăţia!

vodislav-dana-Tribunal-(3)

Procesul în care sunt judecați medicii care au făcut parte din „Mafia permiselor” mai are mult până la final. După mai multe amânări, la termenul de joi, Eugenia Adam, fosta asistentă/optician a medicului Dana Vodislav și-a recunoscut vinovăția în fața judecătorului. Aceasta a spus că ea și cu Vodislav țineau locul celorlalți medici care nici măcar nu vedeau pacienții. Mii de fișe medicale au fost eliberate fără controalele medical corespunzătoare.

ALĂTURI DE FAMILIE

La Tribunal, Dana Vodislav a fost însoțită de fiii săi, dar și de soț, medic chirurg judecat și el pentru fapte asemănătoare.

vodislav-dana-Tribunal-(2)

Eugenia Adam și asistenta Vioreanu au fost singurele inculpate care au decis să își recunoască vinovăția în fața instanței de judecată. Eugenia Adam a confirmat ceea ce susțin și procurorii în rechizitoriu și a povestit că, din 2012 și până în 2013, alături de medicul oftalmolog Dana Vodislav, au eliberat fișe medicale unor pacienți care nu erau corespunzător verificați din punct de vedere medical. Ștampilele a șapte medici specialiști, mulți inculpați, erau lăsate la cabinetul lui Vodislav, iar aceasta și asistentele sale Adam și Răcman, le puneau pe fișele medicale ale candidaților pentru permisul auto. La nivelul cabinetului medical la care funcţiona ca asociat şi administrator Vodislav Dana Maria, au fost eliberate, de la începutul anului până în prezent, 2.500 certificate pentru care au fost încasaţi circa 225.000 lei, majoritatea fără emiterea unor documente fiscale. „Eu m-am angajat la cabinetul doamnei doctor din anul 2004, dar acolo se proceda demult așa, dinainte să mă angajez eu. Ștampilele erau tot timpul într-un loc comun, nu le foloseam doar eu, ci și doamna doctor. Se plătea 85 de lei pentru fișa de permis auto și 95 de lei pentru fișa de permis port armă. Pe lângă aceștia, se mai solicita 10 lei care îi reveneau medicului de familie. Toți banii mergeau la doamna doctor, îi dădeam ei în fiecare seară. Eliberarea fișelor medicale se desfăşura în două locații, în sediul Optistar și un alt sediu aflat la circa 500 de metri distanță. Eu nu am eliberat niciodată bonuri fiscale pentru fișe, la celălalt se eliberau”, a spus în fața instanței Eugenia Adam.

Dana Vodislav mai are la activ o condamnare
Magistraţii Tribunalului Gorj au decis, în iunie 2010, ca medicul oftalmolog Dana Vodislav să fie condamnată la doi de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. Prin sentinţa penală a magistraţilor Tribunalului Gorj, Dana Vodislav a fost condamnată la 2 ani închisoare cu suspendare şi la 1 an pedeapsă complementară constând în interzicerea exercitării unor drepturi, dar sentința a rămas finală abia peste doi ani de zile.

Vodislav nu controla medical toți pacienții

Fiecare medic ale cărui ștampilă și parafă erau la cabinetul doctoriței Vodislav, primea o parte din banii primiți de la candidați. De asemenea, plătiți erau și instructorii auto, pentru că aduceau clienți, dar și anumiți medici de familie care semnau și parafau fișele medicale. „Au fost și pacienți la care am constatat că au probleme. Cei mai mulți dintre pacienți erau aduși de instuctorii auto. Existau pacienți care se prezentau pentru consult, dar existau și situații în care nu veneau și se prezenta un document care atesta că fusese examinat anterior. Au fost situații când eu sau doamna doctor Vodislav am constatat că solicitantul nu corespunde din punct de vedere ortopedic și am respins fișa. Eu și doamna doctor suplineam lipsa consultațiilor celorlalți medici”, a recunoscut asistenta Eugenia Adam.

„Mafia permiselor”, destructurată în noiembrie 2013

În noiembrie 2013, mascații și procurorii au descins la domiciliul medicului Dana Vodislav și la cabinetele altor medici suspectați de comiterea mai multor infracțiuni. Tot atunci au fost reținuți medicii Dana Vodislav, Elena Dinică-Băltărețu, Rodica Lehner, pe asistentele medicale Răcman Elena-Liliana, Diaconescu Lorenziana-Paula și Adam Eugenia, pe Gheorghe Frățilescu, patronul/administratorul Școlii de Șoferi „Setifram”, pe Georgiana Stroe, administrator al unei alte școli de șoferi, pe Bogdan Petre, instructor auto, dar și pe Băltăreţu-Dinică Virgil-Vasile, fiul medicului Băltărețu. Medicii Băltărețu Dinică Elena, Dana Vodislav, Rodica Lehner au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influenţă, luare de mită, fals intelectual, complicitate la uz de fals şi abuz în serviciu; medicul Silian Vasile sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită, fals intelectual, complicitate la uz de fals şi abuz în serviciu; asistentele medicale Răcman Liliana, Paula Diaconescu și Eugenia Adam sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de influenţă, dare de mită, fals intelectual, complicitate la uz de fals şi abuz în serviciu;  iar fiul medicului Băltărețu sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de influenţă, dare de mită, instigare la fals intelectual, complicitate la uz de fals şi complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu. Procesul în care sunt judecați aceștia trenează de ceva vreme, inculpații și avocații lor făcând tot posibilul întârzierii sentinței.

loading...
Loading...

Citește și

Gest demn de laudă făcut de un polițist și un jandarm, în prag de sărbători

Un polițist din Țicleni și un jandarm au făcut, miercuri, un gest de onestitate, după …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: