Fosta platformă industrială a UMR Rovinari, achiziționată de italienii de la Enova! Investiția a crescut la 25 de milioane de euro


Primarul Robert Filip anunța, luna trecută că în localitatea pe care o conduce va fi înființată a treia fabrică. Era vorba de Enova Grup, firmă italiană, care ar fi urmat, spunea edilul, să investească la Rovinari 12 milioane de euro, asta pe locul fostei platforme industriale a UMR. Acum investitorul anunță dublarea investiției, la 28 de milioane de euro, fiind achiziționat deja terenul pentru viitoarea fabric.

Enova Group este o societate specializată în producția de componente mecanice, electromecanice și servicii calificate în domeniul automatizărilor industriale, tocmai a achiziționat fosta platformă industrială UMR, din Rovinari, și urmează să creeze aici un centru industrial modern, pentru construcția de mașini automate pentru sectoarele de îmbuteliere, împachetat, industria alimentară și industria farmaceutică. Enova Group a alocat pentru această platformă 28 de milioane de euro și va angaja 300 de persoane. La Rovinari va fi realizat un centru tehnologic integrat. În cadrul unui singur complex industrial, vor exista toate activitățile necesare pentru producția de piese mecanice, confecții metalice, echipamente electrice, continuând cu departamentele de asamblare și testare a mașinilor și terminând cu departamentul de ambalare și expediere. În următorii ani, tot mai multe mașini automate de ultimă generație vor fi fabricate integral în noul sediu din Rovinari, care are o suprafață totală de 10 hectare și toate condițiile esențiale pentru această nouă provocare. Acest proiect va implica în principal personal cu înaltă calificare în domeniile mecanic, electrotehnic și al automatizărilor industriale. Aici, vor avea ocazia să își pună în valoare pe deplin competențele și să se dezvolte în plan profesional, bineînțeles cu satisfacții pe măsură. De fapt, este prima societate din județul Gorj și din zonele învecinate în care se vor folosi cele mai moderne tehnologii pentru producția de mașini automate. ,,Unul dintre primii parteneri ai Enova Group, în acest proiect ambițios, va fi Sidel – parte a grupului Tetrapak, lider mondial în sectorul îmbutelierii. Enova Group și Sidel tocmai au semnat un acord comercial important, pe mai mulți ani, pentru achiziționarea de echipamente ‘’’End of Line’’, “la cheie”. Acestea vor fi realizate integral în Rovinari și expediate în întreaga lume, direct către clientul final. La terminarea proiectului investiția se va ridica la o sumă estimată de 25 milioane de euro”, a scris, luna trecută, Robert Filip pe Facebook.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.