duminică , 20 octombrie 2019 - 12:14

Fosta şefă a DSV, condamnată penal, nu vrea să mai audă de Gorj

ana-guta1

Ex-directoarea Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), Ana Guţă, condamnată la închisoare cu suspendare în dosarul „Lexistar”, a plecat din judeţul Gorj. Având imaginea grav afectată, în urma condamnării primite în dosarul soţilor Maria şi Alexandru Lupulescu, patronii Lexistar, Ana Guţă, a plecat la Timişoara, unde, departe de ochii comunităţii gorjene, încearcă să îşi refacă viaţa.

De amintit că, la sfârşitul lunii iulie a acestui an, fosta şefă a Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj, Ana Guţă a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendarea executării pedepsei. Sentinţa a fost pronunţată de către Curtea de Apel din Craiova, după ce, iniţial, Tribunalul Gorj o condamnase pe angajata Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor la închisoare cu executare. După rămânerea definitivă a sentinţei, conducerea Direcţiei Sanitar-Veterinare a decis să o concedieze pe salariată.

Medicul veterinar Firiza a rămas în Gorj

De amintit că, în acelaşi dosar „Lexistar”, a mai fost judecat un alt medic veterinar, angajat al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj. Este vorba despre medicul Dumitru Firiza. Acesta a primit un an şi patru luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei. La fel ca şi în cazul Anei Guţă, Dumitru Firiza a scăpat de executarea pedepsei decisă de prima instanţă. Cei doi salariaţi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj au fost trimişi în judecată, după ce au fost acuzaţi de implicare într-o speţă de evaziune fiscală. Astfel, cu ajutorul celor doi medici veterinari şi a actelor realizate de aceştia, Maria şi Alexandru Lupulescu au încercat să scape în acte de o cantitate de 20 de tone de carne, pentru a evita plata taxelor aferente către bugetul de stat. Prejudiciul a fost estimat de către anchetatori la 1,3 milioane de lei. Este de amintit că Tribunalul Gorj îi iertase de închisoare pe patronii Lexistar. Maria şi Alexandru Lupulescu fuseseră condamnaţi la închisoare cu suspendarea pedepselor, însă Curtea de Apel din Craiova a întors verdictul. Astfel, Alexandru Lupulescu se află după gratii unde execută o condamnare de doi ani şi trei luni de închisoare pentru delapidare, pentru folosirea cu rea-credinţă a unui credit, iar Maria Lupulescu a primit o condamnare în acelaşi dosar la doi ani şi şase luni de închisoare pentru evaziune fiscală. Alexandru Lupulescu se află încarcerat la Penitenciarul Târgu Jiu, iar Maria Lupulescu în Penitenciarul Prahova.

firiza-dsvComplicitate la evaziune fiscală şi fals intelectual

De amintit că Ana Guţă şi Dumitru Firiza au fost trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi fals inelectual. „Inculpata Guţă Ana, în calitate de medic veterinar în cadrul D.S.V.A. Gorj, a întocmit în fals nota de inspecţie nr. 123/03.06.2011, prin care se constata în mod fictiv alterarea a 20 de tone de carne şi preparate din carne şi pe care a înmânat-o inculpatei Lupulescu Maria în vederea diminuării stocului scriptic al societăţii până la valoarea „0”, ajutând-o astfel să se sustragă de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul statului cu suma de 76.648 lei, prin alterarea actelor contabile ale societăţii comerciale. Inculpatul Firiza Dumitru, în calitate de medic veterinar în cadrul D.S.V.A. Gorj, a întocmit în numele medicului veterinar Diaconu Gheorghe Valeriu, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, certificatele sanitar-veterinare nr. 879/03.07.2011 şi nr. 880/07.09.2011, în care se menţiona fictiv „carne şi produse din carne ce nu sunt destinate consumului uman” în cantitate de 44 tone şi respectiv 41 tone, înscrisuri pe care le-a înmânat inculpatei Lupulescu Maria în vederea diminuării stocului scriptic al societăţii până la valoarea „0”, ajutând-o astfel să se sustragă de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul statului cu suma de 332.868 lei, prin alterarea actelor contabile ale societăţii comerciale”, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. De precizat că Dumitru Firiza a rămas în Gorj şi este în prezent angajat al firmei unui cunoscut om de afaceri din judeţ.

loading...
Loading...

Citește și

Tragedie fără margini! O tânără din Țicleni a murit la câteva ore după ce a născut prin cezariană! Mesajul emoționant al soțului ei

O tânără de 21 de ani, din Țicleni, a murit, miercuri seara, la o unitate …

2 comentarii

  1. Asta se stie. Intrebarea se pune care este scopul acestui articol????????

  2. dan popescu dsv

    pampalica… numai tampenii scrii mereu…. rasuflate…. de valceni… de primari… toate rasuflaturile… care e scopul ? sa justifici si tu colaborarea cu fituica asta … ai fost la baut si ai auzit discutii la masa alaturata? esti un complexat. nu am citi un articol interesant scris de creierasul tau ala obosit.
    mai bine ai pierde timpul sa vezi ce a facut femeia ta zilele trecute….. caci oricum se plange ca … o faci rar si prost…. rade de tine cu ala ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: