Fostă vedetă TV, agent de securitate al CEO

militaru-elena-daniela-paza-ceo-1

Este vorba despre Elena Daniela Militaru, o femeie de 32 de ani, cu doi copii, care locuieşte în Mătăsari. Povestea Elenei este cât se poate de interesantă: a fost, pentru scurtă vreme, un personaj de televiziune, într-o emisiune urmărită de milioane de oameni. Apoi, a renunţat la 400 de milioane de lei vechi, în schimbul locului de muncă.

militaru-elena-daniela-paza-ceo-2

A fost o vreme când Elena nu avea un serviciu. În acea perioadă, în urmă cu vreo 4-5 ani, a decis să participe la emisiunea „Schimb de mame” şi, astfel, a ajuns în Sălaj. Scurta ei experienţă TV i-a lăsat totuşi un gust amar. Şi asta, pentru că mama cealaltă a dezamăgit-o.

„Am folosit premiul în bani pentru o operaţie”

Unul dintre detaliile supărătoare pentru Elena a fost că mama din Sălaj nu a catadicsit să rămână lângă copiii familiei Militaru, ci să doarmă la hotel. Acest aspect a dezamăgit-o crunt pe gorjeancă. Un alt „amănunt” a fost că, în emisiunea cu pricina, totul părea aranjat: „Nu am fost mulţumită, ce să vă spun. Mama din Sălaj nu a dormit cu cei doi băieţi ai mei, deşi eu am respectat regulile acestui joc. Şi ea are doi băieţi, la fel ca mine. Pe de altă parte, totul era regizat. Am comentat, la vremea respectivă, că nu îmi place acest gen de aranjament, nefiind foarte original să procedăm aşa. În fine, am primit un premiu de 10 milioane de lei vechi, bani pe care i-am cheltuit pentru o operaţie de care aveam nevoie, având probleme de sănătate. A fost o experienţă interesantă pentru mine, totuşi, dar, ce am observat şi mi-a rămas întipărit în minte, a fost faptul că, acolo, în Sălaj, parcă e altă lume. Mi se pare că femeile acolo nu muncesc atât de mult ca femeile de aici, din Oltenia. Bineînţeles, nu toate sunt înstărite nici acolo… Avea om în casă. Îi făcea toate treburile. Sincer, nu mi-a plăcut. Este adevărat, avea alte posibilităţi materiale. Era o familie cu dare de mână”.

militaru-elena-ion-raut-paza-ceo

„Am refuzat banii, mi-am dorit un loc de muncă”

Fără îndoială, Elena Militaru este o femeie foarte puternică, energică şi optimistă. Ea ne-a povestit despre actualul său loc de muncă. Provenind dintr-o familie aşezată în zona minieră, Elena a avut dreptul la despăgubiri, terenul său devenind front de lucru pentru lucrările miniere. Conducerea companiei avea să-i acorde 400 de milioane de lei vechi în schimbul pământului, dar, oarecum surprinzător, Elena Militaru a ales să muncească. Mai exact, ea a refuzat oferta financiară, solicitând CEO-ului un loc de muncă, pe care l-a şi primit. A lucrat patru ani ca lăcătuş mecanic. Reorganizarea companiei a dus la desfiinţarea postului ei, Elena acceptând, cu suficient curaj, să devină agent de securitate. Ea recunoaşte că nu e o treabă prea uşoară. În urmă cu câteva zile, Elena Militaru se afla la un punct de control al Jilţ Nord. În funcţie de nevoile direcţiei de pază în cadrul căreia lucrează, Elena este mutată, periodic, şi asigură paza în perimetre, nu de puţine ori, periculoase. „Pentru locul de muncă în acest sistem, am refuzat 400 de milioane de lei vechi. La anii mei, nu poţi să nu ai un serviciu. Uneori, mi-e teamă, trebuie să recunosc. Acum, sunt la Dragoteşti. Sunt depozite, e un atelier mecanic. Sunt foarte multe materiale. Cum ar veni, e raiul celor care vor să fure. Ştiu ce trebuie să fac în caz de nevoie, dar, cred, totuşi, că la acest punct de control e nevoie de prezenţa unui bărbat. Am rugat conducerea să mă aducă la punctul de la Jilţ Sud şi sunt convinsă că voi fi înţeleasă. Acolo, sunt mai puţin expusă unor mari pericole. Nu pot să spun că nu am găsit înţelegere şi de aceea sper că şi acum voi fi înţeleasă”, a mai spus Elena.

Veniturile în cadrul Direcţiei de pază
Elena Militaru menţionează că este mulţumită de salariu: „Sunt foarte mulţumită, am un salariu de aproape 15 milioane de lei vechi şi bonuri. Nu am ce să reproşez. Este adevărat, e loc pentru îmbunătăţiri în cadrul direcţiei de pază, aşa cum v-am explicat mai devreme… să fie omul potrivit la locul potrivit. În rest, sunt mulţumită”, a mai spus aceasta.

Direcţia de pază: Soluţii imediate!

Întrebat dacă şi cum vor fi rezolvate lucrurile despre care a vorbit Elena Militaru, directorul Direcţiei de Pază din cadrul CE Oltenia, Ion Răuţ, a precizat: „În managementul direcţiei, personalul are întâlniri, săptămânal, cu agenţii noştri, tocmai cu scopul de a cunoaşte cu exactitate dificultăţile şi nevoile oamenilor care lucrează în acest serviciu. Există flexibilitate la nivelul conducerii acestei direcţii, iar oamenii ştiu deja acest lucru. Trebuie găsite soluţii imediate, pentru ca fiecare agent de securitate, în funcţie de pregătire şi aptitudine, să ocupe locul potrivit. Eu, personal, merg să vorbesc cu agenţii noştri, periodic. Această meserie presupune multă responsabilitate, iar oamenii au început să conştientizeze acest lucru. În cazul doamnei Militaru, fiind agent de securitate femeie, în mod cert trebuie să lucreze într-un punct de acces în unitate, unde riscul este mai scăzut, aşa cum de altfel v-a şi spus. Analizăm fiecare caz în parte şi luăm soluţii imediate. Locul doamnei va fi preluat, cu siguranţă, de un bărbat. Pe de altă parte, cei şcoliţi de către noi trebuie să cunoască toate faţetele acestui job. De aceea, majoritatea vor trece prin rotaţie, la toate punctele direcţiei de pază, tocmai pentru a înţelege întregul mecanism al acestei structuri şi ce presupune un asemenea serviciu. Este vorba despre exigenţă, organizare şi rigoare, în coroborare cu dificultăţile şi nevoile salariaţilor. Revin, însă, la menţiunea că oamenii din cadrul direcţiei noastre trebuie să cunoască, în ansamblu, tot ce înseamnă şi presupune postul de agent de securitate, pentru a şti să acţioneze în beneficiul lor şi al companiei din care fac şi vor face parte şi în viitor”, a mai spus Ion Răuţ.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.