duminică , 20 octombrie 2019 - 6:50

Foști și actuali șefi din minerit și energie candidează pentru un post în Directoratul CEO


Postul vacant din Directoratul Complexului Energetic Oltenia este râvnit de șase persoane, dintre care cinci foști sau actuali șefi din structurile companiei energetice, înscrise până luni, 3 decembrie, la selecția derulată de către Comitetul de Nominalizare şi Remunerare din cadrul Consiliului de Supraveghere. Numirea în organismul de conducere a CEO va fi una provizorie, pe o perioadă de patru luni cu posibilitatea prelungirii cu încă două luni, dar nu mai târziu de data finalizării procedurii de selecţie în conformitate cu prevederile OUG nr.109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

La selecția de recrutare pentru poziția de administrator provizoriu, membru în Directoratul CEO, s-au înscris Octavian Graure, șeful termocentralei de la Chișcani – Brăila, fost director al CE Turceni, Daniel Burlan, șef serviciu în cadrul CEO, fost director al SNLO, Ion Dumitrescu, ex-director carieră în vremea fostei SNLO, Ionuț Predoiu, șef serviciu în compania energetică, Vasile Oprea Scorțariu, consilier la cabinetul secretarului de stat Andrei Maioreanu din Ministerul Energiei și o tânără care nu a activat în sistemul minier și energetic.
Postul în Directorat este liber ca urmare a revocării lui Daniel Antonie, în luna august a acestui an. Procesul de selecţie a candidaţilor pentru postul de membru provizoriu al Directoratului se va derula de către Comitetul de Nominalizare şi Remunerare din cadrul Consiliului de Supraveghere, ambele organisme fiind prezidate de Cornel Bobâlcă.
După finalizarea selecției, numirea în Directoratul CEO va fi una provizorie, pe o perioadă de patru luni cu posibilitatea prelungirii cu încă două luni.

Potrivit criteriilor de selecție, candidatul pentru postul de membru în Directoratul CEO trebuie să aibă experiență profesională în cadrul unor companii de mari dimensiuni sau având activități complexe, competențe profesionale din domeniul tehnic – profil energetic sau minier, audit, finanțe-contabilitate, juridic, să cunoască principiille și regulile de guvernanță corporativa, să aibă reputație personală și profesională, integritate, precum și capacitatea de acțiune și de decizie individuală și colectivă.
Potrivit unor declarații ale secretarului de stat Doru Vișan, date în urmă cu câteva luni, Directoratul CEO trebuie completat cu un specialist pe minerit.

loading...
Loading...

Citește și

GOSPODAR CA MINE NU-I! | Primarul Coiculescu de la Arcani a muncit o viață pentru un salon de vânătoare! Casa în care locuiește a primit-o moștenire

Aristică Coiculescu, primarul de Arcani, liberal dar cu dragoste mărturisită pentru PSD, trăiește modest, asta …

3 comentarii

  1. De aici, in afara de tanara, aghiotantul ionut predoiu e cel mai. ..miner!

  2. Daca trebuie din minerit e clar…..tanara va fi aleasa sau piciul!

  3. Felicitari tinerei! Daca este si din Divele, pardon, Videle, e ca si unsa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: