Foștii ȘEFI ai Minprest, ACHITAȚI în dosarul în care au fost judecați pentru ABUZ în serviciu


După mai bine de doi ani de judecată, Elena Vintilescu, fost director executiv al Minprest Serv SA și Dumitru Corcoveanu, ex-director economic al societății au fost achitați de către Judecătoria Tg-Jiu. Deși au fost absolviți de vină, magistrații au decis menținerea măsurilor asigurătorii instituite în cauză asupra unui apartament al Elenei Vintilescu, respectiv asupra unei case a fostului director.


Judecătoria Tg-Jiu a decis, ieri, achitarea fostei directoare a Minprest Serv SA, Elena Vintilescu și a fostului director economic, Dumitru Corcoveanu, trimiși în judecată pentru comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals și uz de fals.
Magistrații au făcut trimitere și la Decizia nr.405/2016 a Curţii Constituţionale a României, care a statuat că infracțiunea de abuz în serviciu poate fi constituțională doar dacă prin sintagma „îndeplinește în mod defectuos” din cuprinsul art. 279 Cod penal se înțelege „îndeplinește prin încălcarea legii”.
Judecătorii au lăsat nesoluţionată acţiunea civilă şi cererea de desfiinţare înscrisuri respectiv, cele trei contracte de vânzare cumpărare încheiate între SC Minprest Serv SA Rovinari cu SC TPSUT SA Mehedinţi, un altul încheiat cu SC Corex SRL Dobriţa, și alte documente de plată emise de SC Liţoiu SRL Draguţeşti. În același timp, Judecătoria Tg-Jiu a menţinut măsurile asigurătorii instituite de procurori asupra unui apartament ce aparţine ex-directoarei Vintilescu și asupra unei case de locuit aflată în proprietatea fostului director economic Corcoveanu.

Cei doi foști directori au fost trimiși în judecată…

… în ianuarie 2015, pentru fapte petrecute cu cinci ani în urmă, iar în august 2013 au fost și reținuți pentru 24 de ore sub acuzația de abuz în serviciu.
În noiembrie 2012, Curtea de Conturi a efectuat un control la societatea Minprest şi existând indicii că au fost săvârşite fapte penale în derularea activităţii financiar contabile a firmei a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu.
În timpul cercetării penale s-a dispus şi o expertiză contabilă care confirmă, practic, neregulile depistate de către auditorii externi ai Curţii de Conturi, confirmând faptul că Minprest a fost prejudiciată în urma relaţiilor economice pe care le-a avut cu diverşi agenţi economici.Astfel, s-a stabilit că a fost creat un prejudiciu prin contractarea unor lucrări de reparaţii auto la service-ul societăţii Liţoiu SRL. Auditorii Curţii de Conturi au descoperit că au fost reparate şi autoturisme personale ale conducerii Minprest, lucrările fiind decontate de către societate.Au mai existat unele circuite de compensare frauduloase efectuate de către fosta conducere a Minprest cu firmele Corex SRL, existând o creanţă nerecuperată de peste 98.000 de lei, respectiv TPSUT Mehedinţi, cu care societatea a încheiat opt contracte, în sumă de peste 12,8 milioane de lei, efectuând compensări de pe urma cărora firma condusă de Elena Vintilescu s-a ales cu un prejudiciu de peste 237.000 de lei.

Loading...

Citește și

Polițist de la Înmatriculări, acuzat că a luat mită de 26 de ori

Un agent de Poliție din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.