Fostul fin al judecătorului Greblă, condamnat pentru trafic de persoane

damin-Bilteanu-si-fiica-lui-Goeru

• Mașini de lux și sute de inele de aur au fost confiscate de anchetatori
• Sentința poate fi atacată

Au făcut sute de mii de euro de pe urma traficului de persoane și acum și-au primit pedeapsa. Este vorba despre membrii clanului Andronache (din Bengești-Ciocadia) – mai exact, despre fostul fin al judecătorului Toni Mihail Greblă. Magistrații gorjeni l-au condamnat la trei ani de închisoare pe Radian, fostul cuscru al afaceristului Dan Bîrcină, zis Goeru, iar pe Damin, fiul său, doar la „mustrare educativă”.

grebla-nas

Nuntă de 20 miliarde lei vechi
În vara lui 2010, Damin își unea destinele cu fiica lui Dan Bîrcină, iar tinerii au avut 11 perechi de nași, printre care și Toni Mihail Greblă, senator pe atunci. Mireasa a purtat o rochie care a costat 100 milioane lei vechi.

În ianurie 2013, membrii clanului Andronache din Bengești-Ciocadia, cei care în vara lui 2010 se încuscreau cu afaceristul Dan Bîrcină zis Goeru, au fost audiați de DIICOT și apoi trimiși în judecată pentru trafic de persoane, spălare de bani și instituire de grup infracțional. În perioada 2008-2012, au racolat şi transortat în Norvegia mai multe fete, care au fost exploatate sexual şi obligate la practicarea cerşetoriei, obţinând aproximativ 150.000 euro din aceste activităţi. Astfel, Cristinel Bîlteanu, zis Radian, soția sa, Irina, fiul lor, Ramin Bîlteanu, zis Damin (fostul ginere al lui Goeru și fostul fin al judecătorului Mihail Grebelă – n.red.), dar și Andronache Dorel și Constantin au fost condamnați, la sfârșitul săptămânii trecute, de către magistrații Tribunalului Gorj. Sentința poate fi atacată cu apel. Singurul membru al clanului care va face închisoare este fostul cuscru al lui Bîrcină, restul inculpaților primind suspendarea pedepselor sub supraveghere. „Condamnare/ Solutia pe scurt: (…) contopeşte pedepsele aplicate inculpatului Bîlteanu Cristinel, zis Radian, în pedeapsa cea mai grea de 3 ani şi 6 luni închisoare şi 3 ani interzicerea drepturilor (…) contopeşte pedepsele aplicate inculpatului Andronache Dorel în pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare şi 3 ani interzicerea drepturilor  (…) contopeşte pedepsele aplicate inculpatului Andronache Constantin în pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 (…) contopeşte pedepsele aplicate inculpata Bîlteanu Carmen, zisă Irina, în pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare (…). dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pentru inculpaţii Andronache Dorel, Andronache Constantin şi Bîlteanu Carmen, zisă Irina”, scrie pe site-ul Tribunalului Gorj.

Damin a scăpat de închisoare

Datorită faptului că era minor la momentul comiterii faptelor, Damin a scăpat de închisoare. La prima încălcare a legii, el va ajunge după gratii. „Respinge cererea privind schimbarea încadrării juridice a faptelor pentru care a fost trimis în judecată inculpatul Bîlteanu Ramin, zis Damin. În baza art. 101 alin. 1 lit. a vechiul Cpen. rap. la art. 102 vechiul C.pen. cu raportare la art.5 noul C.pen. aplică inculpatului minor la data săvârşirii faptelor Bîlteanu Ramin, zis Damin, măsura educativă a mustrării pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. 7 alin. 1 (…) Atrage atenţia inculpatului Bîlteanu Ramin, zis Damin, asupra dispoziţiilor art. 102 C.pen., în sensul că dacă va săvârşi din nou o infracţiune, i se aplica o pedeapsă”, scrie pe site-ul Tribunalului Gorj. Femeile care au fost exploatate de membrii clanului Andronache vor primi daune morale de 10.000 lei fiecare.

Ce au confiscat anchetatorii de la romii interlopi

clanul-andronache-bilteanu-1

Magistrații au dispus confiscarea, de la Bîlteanu Cristinel Radian, a sumei de 20.000 euro în echivalent lei la data plăţii; de la Andronache Dorel, a sumei de 8.000 euro; de la Bîlteanu Carmen, zisă Irina, suma de 6.000 euro, de la Bîlteanu Ramin, zis Damin, suma de 3.000 euro, iar de la Andronache Constantin, suma de 2.000 euro. De asemenea, magistrații, prin sentința de vineri, au menținut sechestrul asigurător instituit prin ordonanţa procurorului din 13.03.2013 asupra autoturismului marca BMW model 730, proprietatea lui Andronache Dorel, şi asupra autoturismului marca Porsche Cayenne, cu număr de înmatriculare GJ 91 DMY, proprietatea lui Bîlteanu Ramin, zis Damin. „Dispune restituirea către inculpatul Andronache Dorel a armei albe (sabie cu lamă de 74 cm). Dispune restituirea către inculpaţi a 401 inele tip ghiul de diferite forme din metal comun de culoare galbenă; a 14 monede de culoare galbenă Franz Iosif din metal comun; a 3 telefoane mobile şi 4 cartele sim şi a documentelor ridicate cu ocazia efectuării percheziţiei, toate conform proceselor-verbale de percheziţie domiciliară întocmite de organele de urmărire penală şi ataşate la dosar. Cu apel. Pronunţată în şedinţă publică azi, 04.04.2014, la Tribunalul Gorj”, scrie pe site-ul Tribunalului.

loading...
Loading...

Citește și

Un polițist din Gorj, cu familia la emisiunea „Ce spun românii”: Cabral: „Îi place să cânte în baie și consideră că are voce”

Un polițist din cadrul IPJ Gorj, Elvis Găvănescu, a participat, joi, cu familia, la emisiunea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: