Fostul ministru al Finanțelor Publice, judecat la Tribunalul Gorj


Judecătorii de la Tribunalul Gorj au înregistrat unul dintre dosarele în care Darius Vâlcov, fostul ministru al Finanțelor Publice, este inculpat, alături de alte trei persoane, pentru fapte de corupție. Cauza a ajuns de la Tribunalul Olt, la Târgu-Jiu, după ce, pe 5 octombrie , Curtea de Apel Craiova a hotărât strămutarea dosarului. „Admite cererea. Dispune strămutarea judecării cauzei ce face obiectul dosarului nr. 3263/104/2017 al Tribunalului Olt, la Tribunal Gorj – Secţia penală. Menţine actele îndeplinite de Tribunalul Olt – Secţia penală, până la data de 18.09.2017. Definitivă”, a fost decizia instanței din Bănie.

Vâlcov este judecat pentru instigare la dare și luare de mită. Procurorii susțin că acesta ar fi inițiat constituirea a trei societăți, „care acționau ca un tot unitar”: SC Millenium Topographica SRL, SC Contis Company SRL și SCA Ciobanu și Asociații, iar un funcționar de la Oficiul de Cadastru ar fi primit timp de trei ani mită de la una dintre firmele înființate la inițiativa sa.
„Întrucât nu răspundeau exigențelor profesionale, având repercusiuni pe plan financiar, inculpatul VDB a decis să coopteze în cadrul uneia dintre acestea un funcționar de la OCPI Olt care să verifice în prealabil documentația întocmită de către angajații SC Millenium Topographica SRL — având ca activitate cadastru — astfel încât să nu fie înregistrate multe respingeri de la OCPI”, au stabilit anchetatorii.
Darius Vâlcov este suspectat că ar fi exercitat „activități de determinare mediată”, în urma cărora doi salariați ai firmei controlate de acesta i-au dat funcționarului OCPI 1.000 de lei lunar, în perioada ianuarie – aprilie 2012, sumă care nu ar fi figurat în documentele contabile.
Cei patru inculpați sunt Darius Vâlcov, Eduard Cincu, Mircea Dogaru și Elena Calotă, administratorul SC Millenium Topographica SRL la data comiterii faptelor. În timp ce fostul ministru este acuzat de comiterea infracţiunilor de instigare la dare şi luare de mită, ceilalți au fost deferiți Justiției pentru luare și dare de mită.
Darius Vâlcov a fost ministru al Finanțelor Publice în perioada 14 decembrie 2014 – 15 martie 2015. În perioada 2012 – 25 mai 2014 a fost senator de Olt, iar din 2004, până în 2012, primar al orașului Slatina. Acesta este judecat și în alte dosare.

loading...
Loading...

Citește și

Sentință finală după delapidarea de la BRML Gorj

O fostă angajată a Biroului Român de Metrologie Legală Gorj a aflat sentința finală, joi, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.