Fostul primar din Fărcășești cere eliberarea condiționată

parvulescu-farcasesti

Constantin Pîrvulescu, fostul primar al comunei Fărcășești, condamnat la șapte ani de închisoare pentru corupție, a cerut eliberarea condiționată la Tribunalul Gorj, dar magistrații i-au amânat judecarea cererii până pe 7 iulie.

Mită de 348 mii de euro pentru contracte de 1,4 milioane de euro
În schimbul foloaselor primite, Pîrvulescu a facilitat atribuirea, în perioada 2003-2008, firmelor reprezentate de unul dintre denunţători, a 34 contracte de executare lucrări în beneficiul Primăriei Fărcăşeşti, în valoare totală de aproximativ 5,3 milioane lei (1,4 milioane euro la cursul mediu de schimb aferent perioadei). În scopul ascunderii şi disimulării provenienţei bunurilor pretinse şi primite de la denunţători, Pîrvulescu Constantin s-a preocupat ca o parte din acestea să figureze în proprietatea unor persoane interpuse, membri ai familiei sale. A fost condamnat la șapte ani de închisoare pentru faptele sale.

Fostul primar Constantin Pîrvulescu, aflat după gratii de mai bine de patru ani, a cerut eliberarea condiționată din Penitenciar. În luna iunie, potrivit avocatului său, Pantelimon Manta, Pîrvulescu ar fi întrunit toate condițiile pentru a fi eliberat condiționat. „Primarul Pîrvulescu întrunea condițiile de liberare condiționată, căci el a făcut deja patru ani de închisoare și aproape patru luni, plus că a muncit în închisoare. Din păcate, comisia de liberare condiționată din Penitenciar i-a amânat eliberarea cu șase luni de zile, iar dânsul a contestat această amânare. Acum, judecătorul poate să îi desființeze această decizie sau poate să dea o amânare mai mică. Vom vedea. Dânsul, dacă era să luăm în considerare aceste date, îndeplinea condițiile de liberare luna aceasta, iunie și amânarea de șase luni a fost la începutul lunii iunie”, a spus Manta, avocatul apărător a lui Constantin Pîrvulescu. În boxa acuzaților, Pîrvulescu a așteptat ca magistrații să judece cererea sa, dar, și din cauza faptului că procurorul de la DNA Craiova nu s-a prezentat, aceasta a fost amânată pe 7 iulie.

Șpagă și corupție

Potrivit DNA Craiova, în perioada 2000-2008, inculpatul Pîrvulescu Constantin, în calitate de primar al comunei Fărcăşeşti, a condiţionat atribuirea preferenţială a unor contracte de achiziţie publică firmelor administrate de două persoane denunţătoare în cauză, de primirea unui procentaj de 20% din valoarea fiecărui contract de achiziţie publică ce urma să fie încheiat, precum şi de primirea a unui procentaj de 20% din valoarea plăţilor restante pentru lucrări executate anterior, plăţi pe care primăria Fărcăşeşti le avea de făcut în contul firmelor administrate de denunţători. Foloasele pretinse şi primite de inculpatul Pîrvulescu de la cei doi denunţători totalizează 1.500.000 lei (echivalentul a 348.000 euro) şi au fost primite în bani, bunuri şi servicii, în mod direct şi indirect – prin intermediul unor persoane cu care primarul se află în relaţii de rudenie – precum şi prin intermediul firmei PÎRCONSGIL S.R.L. (în care inculpatul a fost asociat şi administrator până în anul 2003). Între foloasele primite se numără două apartamente, inclusiv renovarea – unul în Târgu Jiu, altul în Bucureşti, un autoturism Dacia papuc, construirea şi utilarea unei brutării pentru firma PÎRVCONSGIL S.R.L.

 

Loading...

Citește și

ISU Gorj, la bilanţ: Aproape 5000 de intervenţii SMURD în 2019

Reprezentanții ISU Gorj și-au prezentat bilanțul activității, pentru 2019. Din cele peste 7900 de situații …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.