Fostul şef al DGA Gorj, Mirel Păsărelu, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare

mirel-pasarelu-1

Comisarul Mirel Păsărelu, fostul şef al Direcţiei Generale Anticorupţie Gorj, a primit o pedeapsă cu suspendare după ce în urmă cu doi ani a fost acuzat de ucidere din culpă deoarece a accidentat mortal un bărbat. Curtea de Apel Craiova a decis ieri că, pentru fapta sa, e suficient ca poliţistul să primească trei ani de închisoare fără executare şi să se afle sub supraveghere în această perioadă.

accident-pasarelu

Păsărelu n-a renunţat la şofat

Verdictul în cazul lui Mirel Păsărelu vine după doi ani de judecată la Curtea de Apel Craiova, procesul ajungând la această instanţă pentru că este ofiţer de poliţie.
Din mai 2012 până în prezent s-au scurs nenumărate termene în care de obicei cauza s-a amânat din diferite motive, dar mai ales „datorită” întârzierii rapoartelor de expertiză cu privire la alcoolemia pe care a avut-o poliţistul la data accidentului sau a suplimentelor la unul dintre acele rapoarte solicitat de către părţile din dosar. La începutul procesului, poliţistul a solicitat ca dosarul său să fie scos de pe rol şi cauza să se reîntoarcă la procurori pentru completarea cercetărilor, lucru refuzat de către judecători.
Cu toate că în urma accidentului al cărui autor a fost a murit un om, Mirel Păsărelu n-a rămas cu sechele de pe urma nefericitului accident şi, timp de doi ani, lună de lună,a cerut instanţei să dispună prelungirea dreptului de a conduce.
Decizia luată de către Curtea de Apel Craiova vine după ce instanţa a amânat pronunţarea unei soluţii de două ori până acum. Pe lângă condamnarea de trei ani de închisoare cu suspendare, Păsărelu urmează să le plătească rudelor celui decedat daune morale şi materiale. Verdictul judecătorilor nu este definitiv.

Poliţistul a fugit de la locul accidentului

Mirel Păsărelu, fostul şef al Direcţiei Generale Anticorupţie Gorj, a fost implicat, în ianuarie 2012, într-un accident de circulaţie soldat cu moartea unui bărbat din comuna Padeş. După ce omul a decedat, Păsărelu a părăsit locul faptei şi s-a predat poliţiei abia a doua zi, când deja autorul accidentului fusese dat în urmărire şi mass-media anunţase că un poliţist a fost de vină.
La momentul respectiv se vehicula ideea că prezenţa în zonă a ofiţerului şi chiar faptul că acesta s-a întors la locul faptei să vadă dacă bărbatul mai trăieşte, s-a înregistrat pe o cameră de supraveghere aflată în zonă.
Rudele victimei susţineau atunci, conform înregistrărilor, că după ce a văzut care e starea victimei sale, Păsărelu a plecat spre Mehedinţi însoţit de către o femeie cu care se afla în maşină.
Conform speculaţiilor din jurul dosarului, poliţistul era băut la volan, iar ăsta a fost motivul din care a şi părăsit locul accidentului, predându-se colegilor din poliţie abia a doua zi.
El a şi fost arestat câteva zile, mai puţin decât cele 29 de zile de arest – conform mandatului eliberat de către procurori, iar de doi ani îşi aşteaptă pedeapsa de la Curtea de Apel Craiova.
În tot acest timp, ofiţerul a avut voie să conducă mașina, instanţa prelungindu-i lunar acest drept, cu toate că demonstrase cu vârf şi îndesat că poate reprezenta un pericol pentru cei care ar putea avea neşansa de a se afla în raza lui de acţiune atunci când se află la volan.
Mirel Păsărelu încă face parte din structurile Ministerului de Interne, însă, – în urma problemelor penale – a fost pus la dispoziţie.

loading...
Loading...

Citește și

GREVA JAPONEZĂ s-a extins la CEO. În ce CARIERĂ se mai PROTESTEAZĂ

După minerii de la Carierele Lupoaia şi Roşiuţa din zona Motru a venit rândul celor …

3 comentarii

  1. imi este rusine ca astfel de specimene traiesc liberi si ,sigur fara mustrari ale constiintei!? Numai ,,ordinar,, sa fi si sa poti sa te privesti in oglinda,sau ,sa ti petreci zilele,pasii printre cei care ,esti convins, stiu ce ai facut!?

    • Nu-i este rusine, chiar se cred de rang inalt si foarte bine cotati in societate…Ce inseamna sa nu-ti meriti locul pe care l-ai castigat fara meritul tau..Nesimtirea si tupeul sunt la cote maxime.

  2. Proști, proști, dar mulți.

    O fi fost judecat de vreo nevastă a vreunui coleg …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.