Fostul șef al Direcției Agricole Gorj, trimis în judecată cu averea sub sechestru!


Dan Tănăsescu, director executiv în cadrul Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Gorj, a fost trimis în judecată de DNA Craiova pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi fals în declaraţii. 

Potrivit unui comunicat al DNA transmis luni, în perioada octombrie – decembrie 2018, Dan Tănăsescu a pretins şi a primit de la patru persoane suma totală de 7.800 lei, în schimbul realizării demersurilor necesare obţinerii, de către acele persoane, a subvenţiei pentru programul „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a produsului tomate în spaţii protejate”. DNA susţine că, la data de 13 decembrie 2018, Dan Tănăsescu a primit de la una dintre cele patru persoane suma de 2.000 de lei (o parte din cei 7.800 lei), moment în care a fost prins în flagrant.
Procurorii precizează că, din analiza declaraţiilor de avere date pe propria răspundere în perioada 2014 – 2016, a rezultat că Dan Tănăsescu a făcut menţiuni necorespunzătoare adevărului, în totală contradicţie cu situaţia reală de fapt, în sensul că nu a menţionat suma totală deţinută ca active financiare şi implicit nici achiziţionarea de unităţi la un fond de investiţii.
În cauză s-a dispus indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului asigurător, a sumelor de 120.762 lei şi 30.130 euro, ridicate de la Dan Tănăsescu. Directorul Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Gorj se află sub control judiciar pe cauţiune.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Gorj, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

loading...
Loading...

Citește și

Protipendada târgului, la lojă! Bdul „C. Brâncuși”, No. 6A. Stadionul din Tg-Jiu! Cum a început totul!

Actorii politici de ieri și de azi vor participa la parada de impostură, vineri seara, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: