Fostul sindicalist Sulea, revocat din funcția de șef al Hidroelectrica Tg-Jiu

suleaDezastrul ecologic de pe Jiu, provocat în urmă cu două săptămâni de reprezentanții Hidroelectrica, care au decis să golească cele două lacuri de acumulare din Tg-Jiu, pentru a scăpa de gunoaie și amenzi, s-a lăsat cu destituiri: Decebal Sulea și-a pierdut funcția de șef al Uzinei Hidroelectrice (UHE) Tg-Jiu.

Înlocuitorul lui Sulea, un inventator

Decebal Sulea, fost președinte al sindicatului ”Hidrosind”, până în iunie 2013, poziție care i-a securizat locul de muncă în cadrul Hidroelectrica, a devenit, cu timpul, din contestatarul cel mai vocal al lui Remus Borza, reprezentantul administratorului judiciar al companiei pe perioada cât aceasta s-a aflat în insolvență, în amicul acestuia, astfel, la începutul anului trecut, fostul sindicalist a fost uns în postul de șef al UHE Tg-Jiu.
Scandalul mediatic, declanșat în urmă cu o lună de zile, pe tema gunoaielor și PET-urilor care pluteau pe lacurile de acumulare din zona Valea Sadului-Vădeni și mai ales după ce autoritățile locale, unele instituții și Hidroelectrica au început să-și paseze responsabilitatea, și care a culminat cu golirea celor două lacuri, decizie care a provocat un dezastru ecologic în zonă, l-a costat funcția pe fostul sindicalist ajuns în funcții administrative în cadrul producătorului de energie.
Sulea a fost revocat din funcția de șef al UHE Tg-Jiu și înlocuit cu Marius Cristian Grecu, fost șef al Centralei Hidroelectrice Motru.
Grecu a făcut parte din echipa de ingineri din Hidroelectrica ce a obținut, în ultimii ani, mai multe premii, la saloanele de inventică din țară și străinătate.

Se poate reîntoarce în sindicat
Într-un comentariu postat pe un forum al sindicaliștilor din Hidroelectrica, fostul secretar general al sindicatului ”Hidrosind”, Nicolae Aurariu, este de părere că Sulea e un tip onest și doar o anumită conjunctură a făcut să accepte funcția de șef al UHE Tg-Jiu, iar după revocare poate reveni în mișcarea sindicală.
”Decebal a acceptat funcția de inginer șef la un an jumate după ce Sindicatul i-a dat un șut în dos. A încercat și a reușit să facă destule lucruri bune pentru uzina lui, probabil a făcut și greșeli. A fost un om onest și este în continuare un om onest, nu l-a schimbat funcția. Din păcate, nu a prea știut să-și aleagă prietenii, a cam încasat-o de la cei pe care i-a ajutat, din sindicat, administrație și presă, deopotrivă. A fost dat deoparte din administrație, nu comentez motivele (nici nu le știu, pot doar să le presupun), la sindicat are oricând un loc asigurat”, a conchis Aurariu.
loading...
Loading...

Citește și

Conducerea Carierei Roșiuța și liderii de sindicat nu au dat din coate pentru prezidențiale! Minerii navetiști nu au mai fost aduși duminică la schimbul I

Dacă la europarlamentare a fost ,,fierbere” la Cariera Roșiuța, directorul Constantin David aducând la serviciu …

3 comentarii

  1. Ce ironie , numele regelui dac Decebal alaturat celui mai ridicol nume ,,,,Sulea . Ce sula proasta a fost la fundul mamicutei tale ,,,,Dece-bale ? Caci creier ai ,,,,ioc , cum sa dai mai prapaditule drumul pe Jiu la vale la milioanele de pet uri din baraj ? Am trecut in acea duminica dimineata si am vazut catastrofa ecologica creata de tine . Ar fi trebuit sa fii arestat pe loc pentru acea crima ecologica .

  2. Gorjene răul trebuie eradicat de la rădăcina.Vinovat ești tu ca ai aruncat resturile tale furajere in Jiu, vinovați sunt toți cei care au aruncat plasticele in Jiu, dar sunt prea multi si trebuie șantajați sa voteze.Crezi ca inventorul va rezista daca nu aduce cate o draga pe Jiu in zona lacurlor de acumulare.Probabil istetimea sa a vazut cat mal este depus in lacuri adus de natura si cu cat sa micsorat volumul de apa acumulata, eu fiind sigur ca nu stii atata geometrie in spatiu sa si calculezi.Dlui inventator ii doresc succes sa inventeze ceva ptr stoparea gunoaelor si decolmatarea lacurilo.Draga(dragilor sa stiiti ca este un ponton plutitor cu instalatie de fuidizare a malului si o pompa care sa pompeze amestecul apa mal in alta parte) este un utilaj de care nu a auzit nici oachesul barzaune, ca aceste utijaje trebuie aduse pe toate lacurile de acumulare ca deja au apărut insule in mijlocul lacului, ca sii la lacul termocentralei Rovinari.
    Lui sulica ii sa aplicat doar pedeapsa ca a avut procese penale împotriva bărzăunului.Deci pe aceste lacuri e o problema mai mare decât pețurile si sulica a vrut sa salveze cartierul primarelui glicemie de o catastrofala inundatie.

  3. amândoi sunt oameni de treabă şi de cuvânt

    nu este nimeni vinovat din Hidro, vinovaţi sunt cei de la mediu că nu au luat nici o măsură de la penultima viitură, să se ducă la Vulcan să vb cu autorităţile ,,,,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: