FOTO | AJOFM Gorj a pus oamenii pe drumuri! Șomerii, supărați că au fost chemați să muncească la Arad

muncitori-ARAD-1-(1)

• „E o bătaie de joc în oraşul şi în ţara asta!”

La Muzeul Județean ,,Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu a avut loc joi dimineața o selecție pentru o fabrică de cabluri care are sediul în Arad. 200 de gorjeni au venit la preselecție crezând vor fi angajați la viitoarea fabrică de cabluri de la Târgu-Jiu și mulți dintre ei au plecat supărați. Doar o parte și-au depus actele pentru angajarea la Arad. Nemții de la Nexans ar putea face o nouă preselecție în vara acestui an.

muncitori-ARAD-1-(2)

Gafă a AJOFM Gorj! Sute de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă s-au înghesuit joi dimineața la Muzeul Județean Gorj, acolo unde au crezut că reprezentanții firmei Nexans au venit să facă preselecție pentru viitoarea fabrică de la Târgu-Jiu. Dintr-o greșeală a AJOFM Gorj, șomerii au aflat informații eronate, însă și firma care a venit tot locuri de muncă oferea. Adevărat, că aceste locuri de muncă nu erau la Târgu-Jiu, ci la Arad. Peste 250 de persoane au sperat că se vor angaja. Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj, a fost prezent la selecţia de la Muzeu pentru a le explica gorjenilor că şi această firmă este una serioasă. „Au fost nemulţumiţi deoarece trăiau cu impresia că este acea firmă de cablaje auto care va veni şi va investi în Târgu-Jiu, de fapt este vorba de o altă firmă, serioasă totuşi, care lucrează pe piaţă de 15 ani, dar nu va veni să investească la Târgu-Jiu, acea firmă îşi recrutează pentru o perioadă de trei luni angajare la Arad apoi să le încheie contracte pe perioadă nedeterminată”, a spus Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

muncitori-ARAD-1-(4)

Fabrica din Arad are peste 1.600 de angajați

Reprezentant firma Arad
Reprezentant firma Arad

Preselecția a fost pentru fabrica Leoni Wiring Systems din Arad. Reprezentanţii companiei au prezentat oferta de muncă. Acum câțiva ani, alţi 200 de gorjeni au fost selectaţi pentru a lucra acolo. „Ese vorba despre o recrutare în Arad, la o altă firmă decât cea care va veni la Târgu-Jiu pentru deschiderea unei fabrici. Vor lucra ca muncitori la realizarea de cablaje. Le oferim cazare, utilităţi, salariul este de 975 lei brut, iar în mână 810 lei, o primă de prezenţă de 153 lei brut plus bonuri de masă, transportul asigurat de către compania, contract pe perioadă determinată de trei luni cu posibilitatea de prelungire. Noi am avut o bază de date şi am vorbit cu circa 80 de persoane cărora le-am spus clar că angajarea se va face la Arad. Am discutat şi la AJOFM şi ştiam că e zonă în care nu sunt locuri de muncă”, a spus reprezentantul firmei Leoni. Muncitorii vor lucra trei luni cu posibilitatea de prelungire a contractului. „Am venit numai pentru Arad pentru fabrica Leoni Wiring Systems, o fabrică de cablaje are aproape 4 mii de angajaţi în Arad şi este de 16 ani în Arad. Le oferim cazare pe perioadă de trei luni de zile, vor fi cazaţi la o pensiune din Arad, apoi cazare în apartamente timp de trei luni. Ei trebuie să-şi asigure masa şi să se descurce până la primul salariu, după trei luni de zile, dacă totul va fi ok se vor face contracte pe perioadă nedeterminată”, a precizat Silvia Pantoş, reprezentant Compania GI Group-compania de recrutare.

muncitori-ARAD-1-(3)

Șomerii puși pe drumuri și nemulțumiți

muncitori-ARAD--(3)

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă nu au fost mulțumite de ofertă. „Am fost dus de ei acolo şi am venit astăzi să văd ce ne mai mint, m-au minţit atunci cu multe, am mai lucrat acolo. Suntem supăraţi că nu avem locuri de muncă şi e o bătaie de joc în oraşul şi în ţara asta. De trei ani sunt şomer, am lucrat la Hidroconstrucţia, în perioada aceasta am urmat cursurile unei facultăţi, sunt din Târgu-Jiu. Mă mai gândesc dacă plec. Faci orice ca să ai un salariu sigur lunar. Vai și amar cu lipsa locurilor de muncă. Eu am 45 de ani și nu mă mai primește nimeni”, a spus târgujianul Marius Trotea. „Am 27 de ani și nu îmi găsesc un loc de muncă. Credeam că se face angajarea pentru fabrica de la Târgu-Jiu. Ne pun pe drumuri degeaba. Este bătaie de joc”, a spus Marian din Berlești. Lăcrămioara din Târgu-Jiu este dispusă să plece la Arad ca să aibă cu ce să își întrețină copiii: „Salarii de 975 lei brut cu bonuri de masă, se lucrează pe trei schimburi, se dă bonus pentru schimburile de noapte, mie îmi convine. Rămân cu 810 lei în mână. Sper să mă contacteze să plec, am 45 de ani, trebuie să mai aduc nişte acte. Este greu fără loc de muncă, sunt din Târgu-Jiu. Soţul meu este inginer, am doi copii, sunt şomeră din 2013, am lucrat şi ca bonă, dar fără carte de muncă”, a spus Lăcrimioara.

muncitori-ARAD--(4)

Loading...

Citește și

VIDEO: Captură-record de euro falşi! Cine sunt cei trei bărbați arestați

Peste 100.000 de euro falși au fost confiscaţi, joi, în timpul unei operaţiuni de amploare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.