duminică , 19 ianuarie 2020 - 12:05

Foto: Audieri! Dosarul furtului de lemne din punctul Lateșu, comuna Peștișani, în cercetare la Poliția Târgu-Jiu

a

La Poliția Municipală Târgu-Jiu a început luni audierile în dosarul întocmit de Poliția Peștișani, în cazul furtului de lemne din 30 octombrie, întocmit la sesizarea unui proprietar de pădure din punctul Lateșu, comuna Peștișani. În cursul zilei de ieri la dosar s-au depus probe potrivit cărora terenul unde s-au făcut marcările nu i-ar aparține lui Vasile Gelatu și nici persoanei cu care acesta se afla în parchet, deși primul a motivat că tăia pentru Dăianu Gheorghe, persoană decedată, pentru care se și marcase, și mai exact pentru moștenitorii defunctului, adică pentru Drăgănescu și Pănoiu. Vasile Gelatu, cercetat în această cauză susține, în schimb, că el a marcat pentru soacra sa, care ar fi și ea moștenitoarea lui Dăianu Gheorghe, pentru care el și soția ar avea acte de întreținere.

Vasile Gelatu, acuzat, la finalul lunii octombrie, că ar fi tăiat ilegal 10 arbori din pădurea unor cetățeni din Peștișani, inducând în eroare organele silvice, este cercetat penal de polițiștii de la Poliția Municipală Târgu-Jiu. Acesta a declarat însă pentru Gorj-Domino că nu se face vinovat de faptele reclamate și spune că a avut marcate 19 lemne, adică 8 mc, dar pe 30 octombrie a ridicat doar 7 lemne. ,,Eu am tăiat pentru Dăianu Gheorge, decedat, mai precis pentru moștenitorii săi. El a avut patru copii care au murit, unul dintre copii fiind soacra mea, Dăianu Floarea. Ea și sora ei ne-au făcut act de întreținere pe terenurile deținute de Dăianu Gheorghe mai puțin pe pădure, că terenurile în cauză nu erau măsurate și nu sunt nici în prezent, din vina primăriei. Toate marcările s-au făcut în baza Registrului Agricol din 1959-1962. Eu am tăiat pentru soacra mea, ca și coproprietar, în acel punct din Lateșu încă din 1990. La marcat nu am fost singur, iar șeful de ocol nu marchează fără vecinul de lângă. La Lateșu am marcat cu câteva zile înainte de incident, cu cerere. Eu nu am furat lemne așa cum am fost acuzat. Am avut acte pentru marcare și tăiere”, a declarant Vasile Gelatu.
Cetățeanul susține că a mai fost cercetat penal pentru o cauză similară, având un dosar pe rolul instanței de judecată, dar ,nici în acel caz, susține că nu s-ar face vinovat de acuzațiile care i-au fost aduse. ,,Pe mine m-a reclamat Tivig Silvestru, polițistul local, nu proprietarul, Ion Zamora. Eu voi câștiga acel proces. Am acest litigiu pentru că unii sunt răutăcioși”, a completat Gelatu, menționând că fiul său este consilier local în Peștișani.

Lemnele acuzate, deja tăiate

Dosarul penal întocmit pe 30 octombrie 2019 de Poliția Peștișani, a fost înaintat Poliției Târgu-Jiu care a început, luni, audierile în această cauză. Polițiștii au primit documente și fotografii care relevă ca s-ar fi marcat în terenul lui Drăgănescu și Pănoiu care nu sunt moștenitorii lui Dăianu, dar și în terenul lui Fuiorea care nu are nicio legătură cu defunctul. De altfel, și Drăgănescu și Pănoiu sunt decedați, lucru cunoscut de către Gelatu Vasile, care susține că el le moștenește pe fiicele lui Dăianu, nu pe fii acestuia.
Potrivit reclamantului, la dosarul cauzei sunt depuse acte relevante ce atestă că cei doi proprietari decedați nu au nicio legătură nici ei, nici moștenitorii, cu Gelatu Vasile, care este acuzat că ar fia sustras lemnele din proprietatea celor trei și le-a dus acasă la el. ,,Am tăiat deja lemnele, erau lemne de foc. Am avut cale liberă să le tai”, a menționat Gelatu.
Gelatu a fost acuzat că a condus tractorul proprietate personală fără ITP, pe drumurile publice, având după el și o căruță. Acuzatul susține, în schimb, că a condus doar în pădure și nu avea nevoie de ITP. Persoana care se afla cu Gelatu conducea, pe 30 octombrie, un tractor cu o semiremorcă, în acest utilaj fiind încărcate lemnele, după ce tractorul condus de acuzat a făcut pană. Nici tractorul în cauză nu avea ITP pe motiv că era ,,de brazdă”. ,,Ambii am traversat un drum public, unul într-o zi, altul a doua zi, dar, nu consider că nu am circulat pe un drum public”, a conchis pensionarul Gelatu.

loading...
Loading...

Citește și

Control al Direcției Publice la o primărie din Gorj! Edilul a cerut verificarea, supărat pe asistenții comunitari

Un control amplu s-a desfășurat ieri la Primăria Albeni, câțiva reprezentanți ai Direcției de Sănătate …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.