duminică , 23 februarie 2020 - 16:28

FOTO | Cei 36 de ambasadori veniți la Târgu-Jiu, îndrăgostiți de operele lui Brâncuși

O delegaţie formată din 36 de reprezentanţi ai Corpului Diplomatic a vizitat Gorjul la sfârşitul săptămânii trecute. Pe lângă ambasadori, au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe, principalul organizator al vizitei de documentare, care a vizat, pe lângă Gorj, şi judeţul vecin, Vâlcea.

Cei 36 de ambasadori au sosit la Târgu Jiu sâmbătă după-amiaza şi au fost întâmpinaţi la sediul Prefecturii Gorj de către prefectul Alin Văcaru, preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, și primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru. Vizita oficialilor a cuprins și vizitarea operelor marelui Constantin Brâncuși, a casei memoriale de la Hobița, dar și a Mănăstirii Tismana. Duminică, ambasadorii au pornit spre București. Potrivit organizatorilor, din delegaţia Corpului Diplomatic au făcut parte ambasadorii următoarelor state: Regatul Belgiei, Cipru, China, Irlanda, Regatul Țărilor de Jos, Republica Elenă, Regatul Danemarcei, Polonia, Finlanda, Slovenia, Republica Slovacă, Croația, Albania, Armenia, Statul Israel, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina, Macedonia, Egipt, Statul Palestina, Tunisia, Kuwait, Irak, Algeria, Malaezia, Vietnam, Pakistan, Indonezia, Iran, Thailanda, Chile, Uruguay, Peru, Africa de Sud, Nigeria și Angola. „Municipiul Târgu-Jiu este un oraș foarte frumos și bogat prin operele lui Brâncuși. Iar faptul că vreți să intrați în patrimoniul UNESCO, nu înseamnă decât unul dintre cele mai bune lucruri care vi se pot întâmpla”, a spus ambasadorul Poloniei.

În așteptarea investitorilor

Autoritățile locale și județene speră ca după această vizită, ambasadorii să „ducă vorba” despre posibilitățile de investiții din Gorj spre țările lor. „Așteptam această vizită cu nerăbdare și multă onoare, dar nu ne așteptam să fie atâția ambasadori prezenți. Ambasadorii au venit însoțiți de specialiști din fiecare ambasadă și vor putea promova acest județ în țările lor. Din discuțiile pe care le-am avut, am ajuns la concluzia că județul nostru prezintă interes pentru investitori din aceste țări. De aceea, am și rugat guvernul să ne ajute să îi aducem la Târgu-Jiu. Sperăm să atragem cât mai mulți investitori”, a spus Ion Călinoiu, președintele CJ Gorj. Și Cârciumaru speră ca investitori din cele 36 de țări să se arate interesați de Târgu-Jiu. „Consider că vizita grupului de ambasadori este un moment de mândrie și bucurie. A fost o vizită apreciată, am primit laude referitoare la curățenia pe care au întâlnit-o în orașul nostru și ne-am bucurat mult. Vizita a avut ca scop principal promovarea județului, a orașului, a posibilităților de investiții”,  a spus Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu-Jiu.

Loading...

Citește și

Bordușanu îl atacă pe primarul Romanescu dar îi răspunde Paraschiv!

Secretarul general al PSD Gorj, Anca Bordușanu, l-a criticat, ieri pe primarul Marcel Romanescu pentru …

Un comentariu

  1. cum sa mai votam psd -ul cind dle Calinoiu puneti sefi in judet oameni de o moralitate de satra ca acest,,SulimanCotruna,, care a facut din protectia copilului ,, plantatia de sclavia lui ……a schimbat oameni dupa cum il taie capul-,,care desi e mare se pare ca e lipsit de idei asta ca sa nu zic sec-si a adus 4noi directori in centre unde nr de angajati este cel putin dublu decit nr de copii…….dar imp .erea sa dea functii unor ,, slugoi,, si,, parasute,,si sa scape de oamenii competenti care i s ar fi putut opune jocurilor lui murdare.Pe dl Diaconescu si dna Gruia i a schimbat ca sa faca loc unora ca Roman, Stricescu, Zisu, Torop, Pasare …etc…..Sa tina in fct dir ca Luca de la Suseni…care e pensionar al MAPN si mai e si dir sa ia o caruta de bani , si sotia a ajuns mare psiholog tot in sistem , si si a dus socrii la azilul unde e dir ….iar alti amarati nu au loc in aziluri sau li se cere sa doneze averea ……Luca ai peste 6000 ron tu si sotia nu ti ajung sa tii socrii acasa. Acest Suliman care deduceti din porecla data cuce conduce directia , a respins un candidat cu 9,50 pt ai face loc norei fostei dir Sandu…..foloseste masina de serviciu ca bun personal,si sa nu mai zic ca la servici vine cind are chef max o ora pe zi si atunci sta la barfa cu protejatele …..Dle Calinoiu cum vreti sa mai votam PSD cind puneti asemenea directori ,, Playboy de Strehaia,, …..ce a ti avut cu Gruia si Diaconescu de i ati schimbat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.