FOTO. EXCLUSIV! Afaceriști gorjeni, țepuiți de MAFIOȚII de pe Centura Târgu-Jiului! Membrii unei grupări, arestați și condamnați în Italia pentru legături cu MAFIA, au lucrat pentru Collini


Un caz aparent banal, adică un litigiu comercial între firmele din Gorj care au închiriat utilaje unui antreprenor care presta lucrări, în subantrepriză, la drumul de centură al municipiului Tg-Jiu, devoalează o situație explozivă care ar trebui să pună în alertă toate structurile de informații din România: firele afacerii de 21 de milioane de euro de la Tg-Jiu duc până în curtea MAFIEI italiene!
Doi indivizi care au fost arestați în Italia pentru zeci de capete de acuzare, ori pentru legături cu Mafia, și-au tras partea leului din contract și au zece firme autohtone cu o gaură de peste 600.000 de lei. Italienii au acționat sub paravanul unui SRL din Mureș, județ în care au avut cartierul general până în urmă cu 13 ani, când au fost arestați pentru infracţiuni economice, iar unul dintre ei le-a povestit procurorilor despre legăturile sale cu șeful gărzii financiare, cel al poliției și cu președintele Tribunalului Mureș.

Paravanul înșelătoriei, un SRL dintr-un sat din Mureș

Construcția variantei de ocolire a orașului Tg-Jiu, un contract în valoare de 96,6 milioane de lei, adică 21,5 milioane de euro, a fost atribuit, de fosta CNADNR, firmei italiene Collini Lavori SpA. Lucrările au început în decembrie 2014 și aveau termen de finalizare în octombrie anul trecut, însă nici până în prezent nu se poate circula pe drumul de centură, termenele fiind prelungite deja de două ori.
O parte din lucrări au fost subcontractate de Collini Lavori SpA firmei Impri Road Construction SRL, înființată în luna februarie a acestui an de Riccardi Edigio, un tânăr italian din comuna Santi Cosma E Damiano, din regiunea Lazio.

Societatea are sediul în comuna Sântana de Mureș, județul Mureș, iar Riccardi Edigio este administrator și asociat unic.
Din luna martie, Impri Road Construction SRL a închiriat, de la mai multe societăți din Gorj și una din Olt, utilaje, autovehicule și autoturisme pentru activitatea de construire a variantei de ocolire a orașului. O singură lună au respectat italienii angajamentul și au plătit contravaloarea chiriei, iar de mai bine de șase luni, afaceriștii gorjeni nu au mai văzut nici un leu.

 

După multe drumuri pe la punctul de lucru al firmei Impri Road Construction SRL din Tg-Jiu, dar și pe la cel al partenerilor acesteia de la Collini și tot atâtea amânări, în luna septembrie, oamenii de afaceri i-au notificat pe italieni și i-au avertizat că vor suspenda activitatea, în sensul că-și vor retrage utilajele și vor acționa prin mijloace legale pentru recuperarea banilor. Trebuie spus că reprezentanții Collini i-au asigurat pe reprezentanții firmelor gorjene că ei au plătit contravaloarea lucrărilor efectuate de Impri Road Construction SRL.
Abia la finele lunii trecute, reprezentanții acesteia au remis o notificare firmelor cărora le datorau bani și le-au solicitat să accepte un plan de eșalonare, până în luna mai 2018, fără însă să precizeze cu exactitate modalitatea de plată și sumele pe care le vor plăti.

În schimb, în document se specifică faptul că prin semnarea de acceptare a angajamentului, reprezentanții firmelor consimt ca pe perioada convenită, adică în următoarele șapte luni, să nu facă nici un alt demers pentru recuperarea sumelor. În finalul notificării, italienii de la Impri Road Construction SRL își recunosc debitele și nu vor să fie implicată în această poveste cu iz de înșelătorie și firma Collini Lavori SpA.
Afaceriștii sunt revoltați și spun că vor face sesizări la mai multe instituții din județ.
Cert este că Impri Road Construction SRL nu a mai depus declarații fiscale la Administrația Finanțelor Publice Mureș din luna august, practic italienii au luat banii și au dispărut.
De remarcat este faptul că doar o firmă din Tg-Cărbunești a inițiat acțiune în instanță pentru recuperarea banilor de la Impri Road Construction.

Cine se află în spatele Impri Road. Mafioții au fost toată vara în Gorj

Deși, oficial, firma Impri Road Construction SRL îi aparține lui EdigioRiccardi, societatea e controlată de tatăl și unchiul acestuia. De altfel, notificarea trimisă afaceriștilor gorjeni este semnată de Luigi Riccardi, în calitate de director adjunct tehnic al societății.
În 2008, Luigi Riccardi, membru al grupării mafiote „Mandico-Riccardi“, a fost săltat de polițiștii din Tg-Mureș.
Luigi Riccardi se afla de zece ani în România unde deținea o societate ce avea ca profil de activitate vânzarea de utilaje tehnologice și e căutat de autorităţile din Italia pentru extorcare gravă, fiind acuzat că, împreună cu fratele său, Orlandino Riccardi, ar fi comis, în perioada 1991-1998, mai multe fapte de şantaj economic împotriva unui vânzător de utilaje tehnologice din oraşul italian Fordi, iar prejudiciul adus de familia Riccardi comerciantului a fost estimat de anchetatori la aproape 300 de milioane de lire italiene.
În această vară, Luigi Riccardi și fratele său, Orlandino Riccardi, au fost în Gorj, fiind văzuți în centrul orașului, la o pensiune cunoscută la Runcu și, cel mai des, la un hotel din Țicleni.

Condamnat în Italia de 31 de ori pentru legături cu Mafia

Orlandino Riccardi a fost condamnat în Italia de 31 de ori pentru legături cu Mafia. Lista infracțiunilor comise de acesta cuprinde atentate cu dinamită de origine camorristică produse pe teritoriul mai multor provincii, tentative de omucidere în același stil mafiot asupra gestionarului clinicii neurologice Insieme, Anelli Alessandro, ori asupra comerciantului Corrado Elio, arestări pentru port abuziv de arme, extorcare și fabricare sau deținere de materiale explozive, ori asasinarea mafiotă a mecanicului Di Marco Andreea, în mai 1997, al cărui cadavru a fost descoperit abia 11 luni mai târziu, implicare în traficul cu stupefiante ori reținerea lui pentru omor, delicte financiare, intimidari pentru câștigarea unor licitații, evaziune fiscală și încălcarea măsurilor preventive antimafia.
În urmă cu 20 de ani, Orlandino Riccardi a ajuns în România și și-a deschis firma Riccardi Trans Service SRL Târgu-Mureș. În 2001, a fost arestat pentru înşelăciune, evaziune fiscală şi alte infracţiuni economice, împreuna cu asociatul său, iar cazierul său bogat din Italia a ajuns în posesia autorităților române. Italianul a fost implicat în mai multe scandaluri, printre care cel al omului de afaceri brașovean Matei Marian Nicolae, zis „Generalul”. Riccardi a povestit organelor judiciare despre legaturile sale cu fostul șef al Gărzii Financiare Mureș, Gheorghe Huțanu, susținând ca și acestuia i-a dat o sumă importantă de bani tot pentru a-l ajuta să iasă din arest, dar și despre fosta președintă a Tribunalului Mureș, judecatoarea Andreea Ciucă. Tot datorită prieteniei cu Riccardi Orlandino a fost schimbat din funcție fostul șef al Poliției Târgu-Mureș, Vasile Tohanean, iar printre relațiile politice ale italianului s-au aflat senatorul PSD Mureș, Ioan Nicolaescu și vicepreședintele Consiliului Județean Mureș, pesedistul Ioan Vasluianu.

loading...
Loading...

Citește și

Deputatul Vîlceanu a clarificat situația Memorandumului pentru CEO: Împrumut de la Trezorerie pentru certificatele de carbon din 2019, iar apoi o altă schemă de sprijin!

Președintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, a dat asigurări că memorandumul pentru CE Oltenia, privind …

2 comentarii

  1. Nu se poate , l a tepuit cineva si pe Dian ?

  2. Hoppa, cei doi ”acoperiti” din presa locala au subiecte comune. Interesant!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: