sâmbătă , 25 ianuarie 2020 - 19:13

FOTO. Firma de pompe funebre a Mitropoliei Olteniei transportă mâncare cu mașina cu care sunt cărați morții


Se întâmplă în Tg-Jiu! Pe o căldură toridă, un autoturism al firmei de pompe funebre a Mitropoliei Olteniei e în drum spre o înmormântare. În mașină, pe locul mortului, se află câteva coșuri cu alimente, mai exact cu pachetele care vor fi împărțite, de pomană, la căpătâiul celui trecut la cele veșnice.
Autoritățile cu competențe în domeniul sănătății publice spun că este interzis transportul alimentelor cu mașini neautorizate.

Un dric al firmei Arhi San Lazarus SRL, care aparține Arhiepiscopiei Craiovei, era parcată, zilele trecute, în fața unui magazin, în cartierul Bârsești. Firma de pompe funebre era în drum spre o înmormântare la care asigura și serviciile necesare unui astfel de eveniment, așa că, pachetele cu alimente, care trebuie împărțite la capul mortului, erau așezate în coșuri și puse direct în mașina mortuară.

Șeful Serviciului de Control în Sănătate Publică Gorj, Adrian Dobrin, a declarat că nu este permis transportul alimentelor cu mașina mortuară, iar în acest caz, în urma unei sesizări, au fost dispuse măsuri.
”Am notificat acea societate comercială cu privire la situația prezentată și i-am impus ca transportul să-l facă doar cu mașini autorizate. Reprezentantul societății a venit la DSP și a adus documente care atestă faptul că are mașini autorizate pentru transportul alimentelor. Probabil se duc cu mașina mortuară la vreo înmormântare și pun coșurile cu pachete înăuntru, dar i-am interzis să transporte alimente cu acele mașini”, a precizat inspectorul DSP.
Comisarul șef al Comisariatului Județean pentru protecția Consumatorului, Mădălin Giurcău a afirmat că instituția pe care o conduce nu a fost sesizată în legătură cu această situație, însă este interzis să fie transportate alimente cu o mașină neautorizată pentru această activitate.

”Nu am primit nici o sesizare, dar din punct de vedere legal, nu voie să transporte alimente decât cu mașini autorizate de DSV”, a spus Giurcău.
Anul trecut, în primul an de activitate, firma Arhi San Lazarus SRL a avut o cifră de afaceri de 772.000 de lei și un profit de 38.000 de lei, din servicii funerare și de catering.

loading...
Loading...

Citește și

Pensiunea mezinului primarului de Bustuchin, invizibilă de aproape 12 ani! Terenul concesionat din 2008, închiriat la firme private

Un consilier local liberal din Bustuchin lansează acuzații grave la adresa primarului comunei, Ion Ciocea, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.