miercuri , 26 februarie 2020 - 18:49

FOTO | Florescu, noul preşedinte al CJ. Pe cine păstrează din echipa lui Călinoiu

colaj-x

Vicepreşedintele Ciprian Florescu a fost ales de către consilierii judeţeni să conducă judeţul în locul lui Călinoiu, până când va exista o decizie finală privind situaţia acestuia de incompatibilitate. Florescu a fost ales cu 21 de voturi din 31.

Florescu nu a fost singura propunere pentru şefia Consiliului Judeţean. Liberalii au avut şi ei o variantă, şi anume Victor Banţa, care a obţinut însă doar 10 voturi. Şedinţa nu s-a desfăşurat cu calm, liberalii fiind din nou împotriva deciziei pesediştilor. Cum Dan Vâlceanu a lipsit de la întrunire, cel care a făcut scandal a fost liberalul Victor Banţa. Însă liberalii au fost în minoritate, astfel că deciziile finale au aparţinut tot social – democraţilor. La finalul şedinţei, Florescu s-a arătat mulţumit de victoria obţinută în faţa liberalilor. „Cred că cel mai bine e când începi cu greul. Era firesc să existe o reacţie din partea adversarilor politici, însă cred că, până la urmă, lucrurile s-au lămurit, au intrat într-un făgaş normal, şi şedinţa a fost încheiată cu succes. PSD, mai ales în momentele cheie, dovedeşte că este unit. Alături de noi au venit toţi oamenii de caracter şi mă refer aici şi la alţi consilieri judeţeni. Ca atare, nu pot decât să le mulţumesc pentru votul pe care l-au dat, arătând încredere în ceea ce mă priveşte. Propunerea a fost stabilită cu câteva minute înainte să înceapă şedinţa, aşa că emoţiile nu au mai existat. Acest mandat vine ca urmare a unei situaţii pe care nimeni nu şi-ar fi dorit-o. Mă bucur că, până la urmă, totul a ieşit aşa cum trebuia. Nu fac nimic altceva decât să închei un mandat pe care l-am început ca vicepreşedinte şi voi vedea dacă îl închei ca preşedinte sau voi reveni la starea iniţială, dacă preşedintele Ion Călinoiu va avea câştig de cauză în instanţă”, a declarat Florescu.

Păstrează echipa lui Călinoiu

Proaspăt ales în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, Ciprian Florescu a declarat că nu va schimba echipa lui Călinoiu şi nici nu se va muta din biroul său. „Nu mă voi muta la alt birou. Pot să-mi semnez documentele şi de pe biroul meu, sunt obişnuit cu el. Voi rămâne cu aceiaşi consilieri. Ţinând cont că există oricând posibilitatea ca domnul preşedinte Călinoiu să se întoarcă, nu voi face modificări nici la nivel administrativ, nici la nivelul consilierilor”, a afirmat Florescu.

Călinoiu ştia cine îl va înlocui

Preşedintele revocat a ştiut încă de la ora 11 că cel care va prelua conducerea judeţului va fi Ciprian Florescu. „Nu facem nicio recomandare, dar e un lucru binecunoscut. O majoritate stabilă îşi va alege un preşedinte. Preşedintele va fi bineînţeles un vicepreşedinte şi acesta va fi Ciprian Florescu”, a declarat Ion Călinoiu.

Loading...

Citește și

Când va fi VALIDAT CANDIDATUL Pro România la Primăria Târgu-Jiu

Liderii partidului fostului premier Victor Ponta vor lansa, joi, oficial candidatura omului de afaceri Gabriel …

3 comentarii

  1. DEZASTRU DUPA DEZASTRU.

  2. Sa l ia pe Costel cazan purtator de vorbe ca e bun prieten cu el

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.