FOTO: Purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, într-o ipostază inedită cu doi colegi din liceu: „Spre ruşinea noastră, am făcut şi…”


Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj, a postat pe contul de socializare al instituției fotografii realizate alături de doi foști colegi de liceu. Nu din perioada în care erau la școală, ci în uniformă, pentru că toți trei sunt angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, așa cum și-au propus în perioada în care erau elevi.

”Acum aproape 17 ani păşeam în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Virgil Madgearu” Târgu-Jiu. Dintre cei 29 de colegi de clasă, foarte repede m-am împrietenit cu Florin C. Dumitrache, care avea să-mi fie coleg de bancă pentru următorii patru ani şi cu Bobo Vulpe.

Patru ani am învăţat împreună, ne-am împărtăşit emoţii, spre ruşinea noastră am făcut şi multe năzbâtii pentru care am fost deseori pedepsiţi, dar care ne-au ajutat să ne formăm ca oameni. Cert este că toţi trei am hotărât că viitorul nostru este acela de a îmbrăca o uniformă care, copii fiind, ne fascina, iar oamenii care îmbrăcau aceste uniforme, pentru noi, erau nişte eroi.
Drumurile vieţilor noastre ne-au dus acolo unde ne-am dorit, ne-au adus mândria de a purta aceste uniforme, însă culorile pe care le-am ales sunt diferite: Florin C. Dumitrache a ales să îmbrace uniforma de poliţist, Bobo Vulpe uniforma de jandarm, iar eu uniforma de pompier. Toţi trei ne purtăm hainele cu demnitate, cu onoare, cu mândrie şi facem tot ce putem pentru a ne îndeplini misiunile pentru care ne-am luat un angajament, prin jurământ în faţa lui Dumnezeu, cu profesionalism! Esenţa misiunilor noastre este aceeaşi: de a proteja, apăra şi salva oameni!

Şi astăzi suntem la fel de prieteni ca în vremurile liceului, şi astăzi ne sfătuim şi ne vedem aproape zilnic. Ne amintim râzând de vremurile trăite atunci, de năzdrăvăniile pe care le făceam, de lucrurile care ne-au unit şi de prietenia noastră care nu a încetat niciodată. Acum suntem profesionişti, fiecare are o experienţă de 11 ani în meseria lui şi încercăm să fim modele pentru copiii care păşesc an de an în clasa a IX-a.

Instituţiile din care facem parte fiecare ştiu că se pot baza pe noi oricând şi nu de puţine ori ne-au încredinţat misiuni grele, dar cărora le-am făcut faţă cu brio. Ştim şi că au fost, sunt şi vor fi situaţii în care instituţiile noastre trebuie să-şi unească forţele pentru a veni în sprijinul oamenilor. Suntem pregătiţi pentru asta, iar faptul că suntem prieteni nu poate decât să ne ajute.

În ceea ce ne priveşte pe noi, prietenia de 17 ani, ne-a dovedit că ne putem baza unul pe celălalt, atât în realizarea lucrurile frumoase pe care le trăim fiecare dintre noi, cât şi atunci când depăşim obstacole ale vieţii”, a scris Florin Chisim, pe contul de socializare.

Loading...

Citește și

DECIZIE! S-au închis școlile la Prigoria!

Prefectul județului Gorj, Cristinel Rujan, a anunțat, joi, că s-a luat decizia, la nivelul Comitetului …

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.