FOTO: Simulare spectaculoasă de inundații, la Bîlteni


Pompierii, reprezentanți ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj, autoritățile locale, Jandarmeria, Poliția și nu numai au sărit, miercuri, în ajutorul populației, pentru a limita efectele inundațiilor. Din fericire, totul a fost doar un exercițiu, care s-a desfășurat în comuna Bîlteni. Forțele implicate au spus că intervenția a fost o reușită. Alarma a fost declanșată încă de marți.

”Cele două zile în care am simulat o situație de urgență generată de inundații în bazinul inferior al râului Jiu, mai exact zona comunei Bîlteni, au ajuns la final. Dacă marți s-a declanșat alarma în urma unor presupuse atenționări meteorologice și hidrologice cod roșu, s-a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență, au fost alertate toate structurile care au atribuții în gestionarea unor astfel de situații și au fost puse în scenă cele mai noi mijloace intrate în doatarea unității noastre prin sprijinul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și Departamentul pentru Situații de Urgență, și anume: tabăra mobilă și containerul de suport logistic tip IV-iluminat, miercuri scenariul a fost unul puțin mai complicat. Am avut presupuse victime care au fost prinse de apele învolburate, fiind nevoie de intervenția echipajelor specializate din cadrul unității noastre, iar în urma declarării stării de alertă în zonă s-a luat decizia evacuarii persoanelor din zonele inundate. Persoanele evacuate au fost preluate cu microbuze de la punctele de îmbarcare și transportate în tabăra mobilă, unde au primit asistență medicală, psihologică și religioasă”, au precizat reprezentanții ISU Gorj.

Scenariul a imitat o situație reală, iar cu ajutorul bucătăriei mobile, aflată în dotarea taberei, a fost preparată hrană pentru persoanele evacuate și pentru echipajele de intervenție.

”Pentru că este o instituție cu rol principal în cazul producerii unor inundații, și Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj a angrenat în acest exercițiu cele mai noi dotări. Gestionarea unor astfel de situații de urgență depinde în mare parte de cooperarea tuturor structurilor implicate. Tocmai de aceea trebuie să aducem mulțumiri instituțiilor care au făcut parte din scenariul acestui amplu exercițiu: Instituția Prefectului- județul Gorj, Inspectoratul de Poliție Județean Gorj, Inspectoratul de Jandarmi Județean Gorj, Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj, Crucea Roșie Română – Filiala Gorj, Direcția de Sănătate Publică Gorj, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Gorj și Primăria Comunei Bîlteni. Trebuie să le mulțumim totodată tuturor colegilor noștri care au fost implicați în acest exercițiu, care au depus mari eforturi și care au îndurat vremea mohorâtă. Nu în ultimul rând le mulțumim voluntarilor noștri care au ales să se implice în acest exercițiu să să dea o mână de ajutor echipajelor profesioniste. Cu siguranță vom analiza obiectiv acest exercițiu și dacă au existat mici disfuncționalități acestea vor fi remediate astfel încât, noi, cei care avem menirea de a salva vieți, într-o situație reală să venim în sprijinul cetățenilor la cel mai înalt nivel”, au mai precizat reprezentanții ISU Gorj.

loading...
Loading...

Citește și

Sorina, fetița de 8 ani din Baia de Aramă, poate pleca în SUA! Decizia instanței

Magistrații Judecătoriei Slatina au stabilit, joi, că Sorina, fetiţa de 8 ani din Baia de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: