FOTO ȘOCANT! Asasinul Gheorghe Avram, adevăratul CRIMINAL în „Cazul Țundrea”, se vrea liber

Tribunalul Gorj a luat act, ieri, de retragerea contestației formulată de Gheorghe Avram, adevăratul ucigaș din dosarul în care Marcel Țundrea a stat 12 ani în detenție pentru o crimă pe care nu a comis-o, împotriva deciziei comisiei din cadrul Penitenciarului Pelendava care i-a respins cererea de eliberare condiționată.
Gheorghe Avram, a fost condamnat, definitiv, în septembrie 2013, la o pedeapsă de 25 de ani de închisoare, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul formulat de acesta și a menținut astfel decizia Curții de Apel Craiova.

Condamnat pentru două crime

După ce și-a petrecut ultimii 22 de ani aproape numai în spatele gratiilor pentru două crime, asasinul Gheorghe Avram adevăratul ucigaș în ”Cazul Țundrea”, a solicitat să fie eliberat condiționat, numai că, comisia din cadrul Penitenciarului Pelendava, acolo unde este deținut în prezent, i-a respins cererea. Contestația a avut, ieri, termen de judecată la Tribunalul Gorj, însă Avram și-a retras-o.
Gheorghe Avram a fost trimis în judecată în martie 2011, pentru uciderea minorei Mioara Gherasie, printr-un rechizitoriu întocmit de către procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justitție.
În preambulul actului de inculpare, prezentat, la acea vreme, în premieră de site-ul luju.ro, se confirma grava eroare judiciară comisă în cazul Țundrea: “Condamnarea lui Țundrea Ilie Marcel pentru omorul săvârșit în data de 16.06.1992 asupra victimei Gherasie Mioara reprezintă cea mai mare eroare judiciară din istoria justiției române”.
Țundrea a fost condamnat la 25 de ani de detenție, din care a efectuat 12 ani, fiind eliberat în 2004, ca urmare a promovării unei revizuiri și a fost achitat, ulterior, de instanțele de judecată, însă a murit după doar trei ani de când a pășit în libertate, din cauza unor afecțiuni contactate în pușcăriile din țară.

Depistat pe baza testului ADN

Gheorghe Avram a mai fost condamnat pentru o crimă comisă în 1995. În dosarul morții minorei mioara Gherasie, Avram a fost audiat ca martor, iar după 19 ani de la comiterea crimei, a fost depistat, cu ajutorul testului ADN, care a stabilit, indubitabil, că el este cel care a comis omorul.
Fostul procuror Ion Diaconescu, cel care a efectuat ancheta în dosarul Țundrea, nu l-a audiat, personal, pe Gheorghe Avram, deși acesta era una din ultimele persoane care văzuse victima în viață; nu a atașat la dosarul de bază al cauzei pe care l-a trimis în instanță, lăsând la urma dosarului de la parchet, procesul-verbal de perchezitie domiciliară efectuată la Avram, declarația mamei acestuia, Avram Ilina, precum și un supliment de declarație luat lui Gheorghe Avram de către căpitanul de poliție Marcu Ion, potrivit luju.ro.

loading...
Loading...

Citește și

Protipendada târgului, la lojă! Bdul „C. Brâncuși”, No. 6A. Stadionul din Tg-Jiu! Cum a început totul!

Actorii politici de ieri și de azi vor participa la parada de impostură, vineri seara, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: