FOTO-VIDEO: Sat european din Gorj, ÎN NOROI! Primarul a aruncat peste 770.000 de lei pe un after-school nefuncțional, pe reparația căminelor culturale și pe costume populare


Comuna Văgiulești, aflată la granița Gorjului cu județul Mehedinți, îl are primar, de 13 ani, pe pesedistul Constantin Pârjol, iar locuitorii l-au ales, anul trecut, pentru a patra oară, în condițiile în care, în tot acest timp nu a reușit să asfalteze decât două drumuri sătești, adică vreo 3,5 km la Murgilești și Văgiulești.
Disperați, oamenii au postat, recent, pe un site de socializare, drumurile desfundate de noroaie din satul Valea Motrului. Primarul Pârjol spune că nu a avut bani și contrazice până și evidențele, afirmând că situația nu e chiar așa cum e prezentată în fotografii și pune totul pe răutatea oamenilor. Pe ce a cheltuit, totuși, primarul Pârjol banii pe care i-a avut? E simplu: pe un centru after-school nefuncțional, pe reabilitarea căminelor culturale și pe… costume populare, în total aproape 200.000 de euro.

 

Sătenii din Valea Motrului merg prin noroaie până la gleznă pe ulițe, așa că cei mai tineri au pus pe facebook fotografii și filmulețe cu drumurile desfundate. Oamenii sunt revoltați pentru că primarul nu-și îndreaptă atenția și asupra lor, iar ulițele din Valea Motrului și Ungureni arată ca în evul mediu.
Constantin Pârjol, primarul comunei Văgiulești, nu știe nimic concret, dar mai apoi și-a amintit brusc despre ce e vorba și, cu un tupeu de nedescris, a spus că situația nu e chiar așa. ”Eu nu pot fi de acord cu răutatea oamenilor și se plâng cei care nu stau acolo, iar situația nu e chiar cum o prezintă ei”, a afirmat, sigur pe sine, primarul.

I-am spus primarului Pârjol că cei care l-au ales sunt disperați pentru că toamna și iarna trebuie să meargă prin noroaie, în cizme din cauciuc, iar drumurile au devenit impracticabile și au postat fotografii în spațiul public. Abia atunci a recunoscut situația de fapt, dar a găsit repede o scuză. Lipsa banilor. ”E, într-adevăr, drumul foarte rău și nu avem sume pentru drumuri, iar de la consiliul județean nu ne-au ajuns nici pentru deszăpezire. Dacă aveam bani, făceam o pietruire. Oricum pe ulița de la Ungureni stau 10- 15 familii…”, a spus Pârjol, numărând parcă voturile de pe ulița desfundată de noroaie.

În toate aparițiile sale publice, primarul Pârjol s-a lăudat cu proiectele pe bani europeni pe care echipa sa „consolidată” le-a implementat în comună. Pe ce s-au dus banii?
În 2011, s-au cheltuit 117.000 de lei pentru dotarea cu echipamente tehnice și IT, respectiv pentru mobilier pentru un after-school la Văgiulești, care nu e funcțional, iar primarul recunoaște asta.”Nu e folosit ca after-school, ci pentru diverse activități extrașcolare, nu știu, când au nevoie educatoarele să folosească spațiul de acolo”, a afirmat Pârjol.
Primarul a răsturnat lista de priorități ale cetățenilor cu fundul în sus și, în loc să pietruiască drumurile comunale, a cheltuit alți 667.000 de lei, în 2009, pentru reabilitarea căminelor culturale de la Covrigi și Văgiulești. Și dacă tot a reparat căminele a trebuit să cumpere și costume populare pentru o trupă de dansuri, așa că alți 70.000 de lei au fost aruncați pe oprege și ițari.
Totuși, în contractele primăriei apar și două reparații la drumuri comunale și sătești, în urmă cu vreo nouă ani: 185.000 de lei, adică un pic mai mult decât s-au cheltuit pe costume populare, pentru pietruirea drumurilor din Văgiulești.
Cât privește drumurile din Valea Motrului, Pârjol ne-a asigurat că s-au depus SF-urile la Ministerul Dezvoltării și acum e în perioada de contractare alimentarea cu apă. Dacă ”SF” nu vine de la ”studiu de fezabilitate”, ci de la ”science fiction”, e posibil ca sătenii din Valea Motrului să iasă din noroi în al cincilea mandat de primar al lui Pârjol.

loading...
Loading...

Citește și

GREVA JAPONEZĂ s-a extins la CEO. În ce CARIERĂ se mai PROTESTEAZĂ

După minerii de la Carierele Lupoaia şi Roşiuţa din zona Motru a venit rândul celor …

3 comentarii

 1. Anotimpul Covrigi

  Cele prezentate sunt foarte adevarate, dar cel care a facut informarea, il rog sa parcurga si ulitele din Hobita, zona Golesti, Murgilesti de Sus, ulitele din Costeni. Si acestea apartin Comunei Vagiulesti, iar din campania
  din 2016, d-ul primar nu a mai calcat pe aceste ulite.
  Va rog sa reveniti cu o informare completa si cu poze din acele zone.
  Va multumesc.

 2. daca este primar de 13 ani si nu a facut nimic de ce l-au ales? Sa mearga prin noroi ca le-a dat cisme de cauciuc in campanie ….asa ca trebuie sa taca acum..votati psd si la alegerile viitoare

 3. Anotimpul Covrigi

  Ca si o continuare a celor de mai sus ………. Pe langa alte nerealizari, este si ,,o mare realizare a epocii Parjol” (nume predestinat …….) canalizarea din satul Vagiulesti (Vagiulesti-Ungureni) la care s-a lucrat in anul 2012, este nefunctionala, si in al carui spatiu pentru Statia de epurare, sunt depozitate fiarele vechi rezultate din autovehiculele ce au fost folosite foarte putin in interesul comunitatii, dar in perioada cand au fost utilizate, s-a vazut prosperitatea in gospodariiile celor care le aveau in primire.
  Multe de comentat ………….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.