FP vrea CONCEDIERI colective la CEO. DEPUTAȚII REACȚIONEAZĂ


Deputații Dan Vâlceanu, Alin Văcaru și Mihai Weber au păreri împărțite vizavi de dorința acționarului minoritar al Complexului Energetic Oltenia.

Informația cum că Fondul Proprietatea vrea să dea în judecată administrația CE Oltenia pentru că în 2016 nu a disponibilizat 2000 de oameni, ci numai în jur de 800, i-a pus pe jar și pe parlamentarii de Gorj. Dan Vâlceanu spune că va cere Ministerului Energiei ca în acest an să nu fie dați oameni afară din CEO. “Eu am făcut demersuri și o să fac în continuare. O să cer Ministerului Energiei să nu dea oameni afară. Vă garantez că mie nu o să-mi spună nimeni de la Ministerul Energiei că e Fondul Proprietatea de vină, pentru că eu mă mai și pricep. Și nu-mi place să fiu fraier. Dacă îi place cuiva să fie fraier, nu are decât să fie. Fondul Proprietatea poate să vrea multe. Important e ce vrea guvernul, care e acționar majoritar. Sper să nu asistăm la o reluare a subiectul că Fondul Proprietatea e bau-bau-ul pe guvernarea PSD. Hai să fim serioși. Fondul Proprietatea are 20 și ceva la sută din acțiuni. Nu e o chestiune de schimbat statutul, nu e o chestiune în care Fondul Proprietatea să aibă drept de veto. Asta înseamnă că există o intenție de a se spăla pe mâini cei care au responsabilitatea. O să vină PSD și o să spună, când va veni campania din nou, că n-au nicio problemă, că Fondul Proprietatea a făcut tot ce a făcut, de parcă țara asta este guvernată de Fondul Proprietatea”, a declarat Vâlceanu.

Văcaru: Vâlceanu să pună umărul la salvarea CEO

Deputatul Alin Văcaru susține că PSD caută soluții pentru rezolvarea problemelor CE Oltenia, nicidecum nu țap ispășitor pentru eventuale disponibilizări. ”Important este ceea ce își dorește ministerul. Eu îmi doresc ca echipa ministerială să-și dorească crearea mixului energetic, pentru că toată lumea vorbește că salvarea CEO se poate face doar prin crearea acestui mix. Eu am mare încredere în această echipă. Îl avem și pe Andrei Maioreanu, care e un specialist, împreună cu domnul Vișan și ceilalți care sper găsească soluțiile cele mai bune. Fondul Proprietatea nu a fost niciodată pentru CEO, dimpotrivă. Parcă n-ar fi acționari acolo. Bineînțeles, nici eu nu sunt de acord cu disponibilizările. Mi-aș dori ca domnul Vîlceanu să pună umărul la muncă cu noi și să încercăm să găsim soluții. E ușor să aruncăm în stânga și în dreapta să spunem cine e vinovat. Dacă domnul Vîlceanu are soluții, cu siguranță le voi susține în parlament, atât eu, cât și colegii mei”, a precizat Văcaru.

Weber, convins că Ministerul se va opune dorinței FP

Deputatul Mihai Weber are încredere că reprezentanții Ministerului Energiei și cei ai CE Oltenia nu vor pune în practică planul cu mii de concedieri pe care-l vrea Fondul Proprietatea. „În primul rând, Fondul Proprietatea este un acționar minoritar. Este adevărat că trebuie să aibă o atitudine și o poziție ca și acționar, dar în niciun caz a veni cu asemenea variantă de disponibilizări. Cred că trebuie abordat altfel subiectul. Sunt convins că și la nivel de minister și la nivel de conducere a CEO altfel se vor pune problemele, în sensul că se vor opune acestui demers. Nu cred că este în competența parlamentarilor să intervină în acționariatul unei firme, dar sunt convins că vom face front comun, indiferent de formațiunea politică pentru a ne opune disponibilizărilor”, a conchis Weber.

loading...
Loading...

Citește și

Filtru auto, la ieșirea din Gorj spre Hunedoara!

Autorităţile din judeţul Hunedoara au luat mai multe măsuri pentru prevenirea răspândirii pestei porcine africane, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.