duminică , 15 decembrie 2019 - 20:41

Fumezi la volan? Ai grijă unde arunci chiştoacele. Amenzile usuturoatoare pe care le riscă cei care le aruncă pe jos

Astfel, cei care sunt surpărinşi nerespectând reglementările codului rutier riscă să primească între 9 şi 20 de puncte amnedă, ceea ce înseamnă sancţiuni financiare cuprinse între 1.305 lei şi 2.900 lei.

Însă punctul de amnedă ar putea creşte începând cu 1 ianurie 2020 dacă nu se decide din nou îngheţarea acestuia de către Guvern aşa cum s-a întâmplat în ultimii doi ani.

Să nu uităm însă că orice tip de gunoi, în acest caz chiştoacele, reprezintă un adevărat pericol pentru mediul înconjurător, mai ales în condiţiile în care pe străzile României ajung 3 miliarde de chiştoace anual.

„Ele conţin atât filtru, cat si bucăţi din tutun nears. O minibombă chimică. Asta sunt chiştoacele, pentru că în ele se concentrează fumul provocat de arderea frunzelor din tutun şi rămân particule de 10 microni, care au arsenic, cadmiu, plumb… Aceste chiştoace şi mai ales partea de filtru se dizolvă atât în lichide, în apa din pământ, ne afectează sănătatea prin dizolvarea substanţelor chimice în pământ”, susţine medicul pneumolog Magdalena Ciobanu potrivit playtech.ro.

„9-20. Nu sunt ore, sunt doar puncte amendă pentru aruncarea chiştoacelor pe jos. Dacă tu arunci pe jos, şi alţii vor arunca. Ai scrumieră? Foloseşte-o! Strada nu este o scrumieră! O campanie la care ne-am alăturat şi noi în acest an”, a avertizat Poliţia Română pe Pagina de Facebook.

O campanie la nivel naţional în ceea ce priveşte aruncarea acestora este „Nu arunca chiştoace” care a fost iniţiată de către Răzvan Buşulescu & Marian Rădună, fondatori, ajutaţi de Cosmin Pojoranu, pe visual, Eugen Erhan, pe design, şi Auraş Geambaş, care se ocupă de site-ul acţiunii.

Aceştia organizează în mod frecvent campanii de strângere a chiştoacelor de pe străzile marilor oraşe ale României, sprijiniţi de cetăţenii care se alătură în mod voluntar.

loading...
Loading...

Citește și

O asistentă medicală de 23 de ani a câștigat titlul de cea mai frumoasă femeie din lume. Din ce țară este Miss World 2019

Miss World este de sâmbătă, o tânără de 23 de ani din Jamaica. Toni-Ann Singh …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: