miercuri , 21 noiembrie 2018 - 11:45

GALERIE FOTO| Eveniment notabil la Târgu Jiu!

Astăzi, la Hotel „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu  a avut loc lansarea cărţii „Iulian N. Vlad, Confesiuni pentru istorie””. Este vorba despre o lucrare voluminoasă şi captivantă despre evenimentele din 1989, spuse, trăite  şi simţite de Generalul Vlad,  confesiuni pe care autorul acestui material documentar, Aurel.I.Rogojan, le-a oferit publicului larg cu acurateţe. Volumul cuprinde istorisirea cronologică a faptelor şi vorbelor din acele tulburătoare zile, numite de majoritatea românilor, Revoluţia din 1989. Evenimentul de astăzi a fost organizat de fostul director al Serviciului Român de Informa’ii Gorj,  Ion Făget, cartea fiind prezentată de profesorul universitar Nicolae Brânzan. Demn de notat, istoricul care a prefaţat această lucrare este Dinu C. Giurescu, descriind cuprinsul volumului ca fiind riguros care alcătuieşte  cu minuţiozitatefirul discuţiilor dintre Iulian Vlad şi Aurel I.Rogojan: „Ca substanţă decelăm mai multe nivele ale dialogului: faptul istoric, factorul uman, rolul oamenilor din umbră, demersurile „prietenilor” României, setea de putere şi obsesia controlului, lăcomia vorace, corupătoare şi atotcuprinzătoare, mistificarea realităţi, manipularea societăţii întru vicierea unor adevăruri şi, nu în ultimul rând, preţul amarnic al demnităţii”.

La acest eveniment au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean,
Cosmin Popescu şi senatorul Florin Cârciumaru.

loading...
Loading...

Citește și

ANI dă lovitura – Lot de aleși locali, declarați incompatibili și în conflict de interese. Printre aceștia se află și un gorjean

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și conflict de interese de natură …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodată site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.