GALERIE FOTO! POLIŢIA, la CARIERA Roşiuţa! Ce au constatat poliţiştii după o sesizare de FURT de ZECI de TONE de fier vechi!


Poliţiştii din Motru au fost sesizaţi ieri, prin serviciul 112, că din depozitul de fier vechi de la Cariera Roşiuţa (unitate care aparţine CE Oltenia) „se fură cu TIR-ul”. Este vorba despre fierul rămas după dezafectarea unei mine dar şi fier de carieră.

Cel care a sesizat Poliţia acuză poliţiştii din Motru că şi-au întârziat venirea la locul faptei, până când cele trei maşini de mare tonaj au ieşit de pe raza municipiului.

Mai mult, reclamantul a făcut fotografii TIR-urilor care erau încărcate cu zeci de tone de fier vechi, acuzând că furturile au loc cu ştirea tuturor factorilor decizionali ai carierei şi chiar mai sus. De asemenea, acesta susţine că fierul care provine de la fostele abataje se vinde în mod ilegal, fiind ridicat odată cu cel de carieră pentru care se întocmesc acte specifice acestei comercializări.

Iată declaraţia celui care a chemat ieri Poliţia, la Roşiuţa:

„La Cariera Roşiuţa, furtul de fier vechi din depozitul unităţii se face cu știrea conducerii, iar cei care se ocupă cu asta sunt ajutați de poliţia din orașul Motru. Poliţiştii au fost sesizați pentru ca TIR-urile ce se deplasau pe traseul Roşiuţa-Motru să fie oprite şi verificate. Poliţia a întârziat până ce TIR-urile au ieşit din raza oraşului Motru. Ţin să menţionez că TIR-urile nu au fost cântărite și nu dețineau acte. Pentru fierul care a fost încărcat nu se putea face factură. Până să vină Poliţia, încărcau fiare vechi de la abataj, minereu pe care nu au dreptul să le comercializeze. Când au venit poliţiştii, au început să încarce fier vechi din carieră. Am sunat la Poliţie fiindcă cele trei TIR-uri nu au fost toate cântărite. Două au fost încărcate cu componente de carieră și unul care nu a fost cântărit, cu cintre. Fierul din fostele abataje se vinde ilegal, cu TIR-ul, iar banii intră în buzunarele şefilor, de jos în sus.
Fierul vechi de carieră se vinde cu factură și celălalt, din fostele abataje, se vinde mascat cu cel de carieră. Sunt foarte mulți martori, dar le e frică să vorbească pentru că sunt amenințați că vor fi dați afară. Când am sunat la 112, le-am dat informaţii că maşinile se deplasau de la Roşiuţa spre Motru, tocmai pentru a fi oprite şi controlate, dar poliţiştii s-au făcut… întârziaţi, în aşa fel încât, camioanele să treacă în voie”, a spus cel care a sunat la Poliţia Motru”.

„Furtul nu a fost constatat, dar se fac şi alte verificări”

Punctul de vedere al Poliţiei este că într-adevăr maşinile erau încărcate cu fier vechi în vederea comercializării, în baza unui contract încheiat de CE Oltenia cu o firmă care are sediul la Craiova. De asemenea, că acesta nu se sustrăgea, ci se ridica în baza unor documente:
„A fost o sesizare a unui bărbat iar poliţiştii de la Motru s-au dus la faţa locului, dar nu s-a confirmat faptul că se sustrage fier. Camioanele respective erau la depozitul carierei şi există un contract întocmit la nivelul CEO ca fierul rezultat din carieră şi strâns în acelaşi depozit să fie achiziţionat de o firmă din Craiova. Erau trei camioane la încărcat, se cântăreau, primeau auditul pentru expediţie şi apoi plecau la Craiova, dar în baza unui contract. Mai spunea omul respectiv că în depozitul de carierei ajung mai multe subansamble de la o mină veche, desfiinţată, spunând că nu are cariera dreptul să ia fier de la mina veche, deşi şi aceasta aparţine tot CEO. Au fost găsite nişte subansamble vechi, sub pământ, le-au excavat şi le-au depozitat cu acte. Se comercializează tot cu acte la firma din Craiova. Poliţiştii care se ocupă de acest caz mai au de făcut verificări pe nişte aspecte dar, privind fapta de furt, aceasta nu s-a constatat”.

loading...
Loading...

Citește și

GOSPODAR CA MINE NU-I! | Primarul Coiculescu de la Arcani a muncit o viață pentru un salon de vânătoare! Casa în care locuiește a primit-o moștenire

Aristică Coiculescu, primarul de Arcani, liberal dar cu dragoste mărturisită pentru PSD, trăiește modest, asta …

6 comentarii

  1. Dupa modernizarea utilajelor din cariere, instalatiile inlocuite (motoare, reductoare, convertizoare, cabluri,,,) au ajuns…… Zeci de tone de neferoase s-au transformat in bogatie pentru smecherii din minerit,

    • Si instalatiile modernizate o sa le ajunga pe cele vechi adica tot la fier vechi deorece nu functioneaza. O sa se aduca tot instalatii de tipul celor vechi pe care stiu sa le utilizeze minierii, care la randul lor vor fi iar modernizate, si tot asa. Mare incompetenta in minerit. Situatie mai dezastroasa ca asta si directori cu salarii atat de mari nu a fost niciodata.

  2. Se fura ca-n codru. Au dezactivat camerile video din cariere si de pe utilaje. Cate reductoare au ajuns la fier vechi. Unde este statia de incarcat vagoane de la Pinoasa. Se apropie alegerile si au nevoie de finante.

  3. Sunteti mineri adica niste ratati calificati, sunteti ca niste tate la scara blocului care mananca seminte , la munca va bagati 3 ore din 8 ore prin namol si ati inceput sa va vaitati ca niste fete de liceu cand le vine ciclu. Voi nici macar nu stiti sa scrieti , stati 3-4 ore degeaba din 8 ore la munca si comentati de altii, va credeti meseriasi dar vai de voi. Pe langa faptul ca luati salariu 2000 lei net majoritatea lucreaza doar 4 ore din 8 ore , ca 4 ore mergeti si vorbiti ca tatele faceti de ras Cariera Rosiuta. Sper sa se privatizeze sa luati voi 1200 lei net. Niste jeguri care stau sa urmareasca pe altii cand sa munceasca .

  4. Jegu ala de om ar trebuii sa plateasca aceste sesizari false

  5. Rusine pentru aceste informatii total neadevarate,Traim din minciuna si denigram oameni si instituti pentru a face jocurile unor indivizi rau intentionati. Oare ati verificat aceste informatii inainte de ale publica…nu mai conteaza, ati dat o stire senzationala..traiasca presa!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: