Galeriile fostei mine de subteran, refulează în casele localnicilor din Lupoița


Mai multe familii din satul Lupoița, aparținând municipiului Motru, se plâng că au locuințele inundate periodic din cauza faptului că se află lângă fostele galerii ale Minei Lupoaia, care sunt pline cu apă din precipitații și le refulează în gospodării. Casele le sunt distruse iar ei nu au voie să le reabiliteze, deoarece autoritățile nu le dau autorizații pentru că zona este pe picior de strămutare. 15 familii trăiesc astfel în condiții greu de imaginat.

Familiile din Lupoița au ajuns la capătul răbdării după ce nici CE Oltenia nu îi strămută, oamenii neavând actele pregătite pentru predarea terenului carierei miniere, și nici autoritățile locale nu le oferă niciun sprijin în acest sens, fiind lăsați în voi sorții. Toți trăiesc în case afectate de minerit, iar ultima problemă cu care aceștia se confruntă sunt inundațiile.
În case le intră apa care se adună în fostele galerii de mină, situate în vecinătatea satului lor, iar de multe ori, apa depășește 20 de centimetrii, urmele inundațiilor rămânându-le pe pereții caselor amărâte.
Localnicii din Lupoița se tem să nu se îmbolnăvească ei și copii lor de la umiditatea excesivă care le-a rămas în locuințe și cer sprijinul autorităților în acest sens.

loading...
Loading...

Citește și

Din ciclul „Din beție te trezești…”! Comunicat, de la țeava cazanului, al sindicalistului „INDEOENDENT” Nicu!

„Lupta” pentru CEO se duce pe toate fronturile, din hăul cu lignit și până la …

Un comentariu

  1. CEO URGENTEAZA STRAMUTAREA!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: