sâmbătă , 25 ianuarie 2020 - 5:25

Ganvie, satul de 20.000 de oameni construit în mijlocul unui lac

Ganvie este un sat neobișnuit, situat pe lacul Nokoue, din Benin, o țară vest-africană. Cu o populație de aproximativ 20.000 de locuitori, Ganvie este cea mai mare localitate de pe continent construită pe un lac. Datorită acestui lucru, Ganvie este foarte popular printre turiști.

Se crede că indigenii Tofinu s-au stabilit aici în secolele al XVI-lea sau al XVII-lea și au construit satul în mijlocul apei pentru a scăpa de negustorii de sclavi care aparțineau tribului Fon și nu aveau voie să intre în apă din considerente religioase.

Astfel, laguna a devenit un teritoriu de refugiu pentru alte triburi. În timp, indigenii Tofinu care și-au construit casele pe apă au dezvoltat o cultură complexă și prosperă, în limitele a ceea ce înseamnă viața pe un lac.

Au cărat pământ cu barca pentru a ridica o insulă

Toate casele, magazinele și restaurantele din Ganvie sunt construite pe poiloni de lemn, la câțiva metri deasupra apei. De asemenea, Ganvie are o piață plutitoare, unde femeile din sat își expun marfa.

Micuța localitate lacustră are și un petec de pământ, pe care se află școala. Această insulă a fost construită de indigeni cu pământul pe care l-au transportat cu bărcile. În viitor, indigenii Tofinu plănuiesc să „importe” mult mai mult sol, pentru a înființa un cimitir corespunzător.

Cei mai mulți dintre indigeni își câștigă existența pescuit și turism. Pescarii prind și cresc pești folosind niște „țarcuri” subacvatice făcute din bambus și plasă. Unii săteni cresc și animale domestice, care trăiesc pe parcelele de pământ care ies la suprafața apei.

În Ganvie se află și două restaurante, unde poți mânca pește proaspăt și orez. Sătenii dețin și câteva magazine, unde vând suveniruri pentru turiști.

loading...
Loading...

Citește și

Un meteorit ar fi scos Pământul din era glaciară şi a format cel mai vechi crater de impact de pe Terra

De-a lungul istoriei sale de aproape 4,54 miliarde de ani, Terra a fost lovită în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.