Gara din Cărbunești, cea mai veche din județul Gorj!

GARA-CARBUN

Gara din Târgu Cărbunești este una dintre construcțiile cu istorie din județul Gorj. A fost construită în anul 1888 și se numără printre cele mai vechi gări din țară, alături de alte astfel de construcții, precum gara din Slatina, gara din Iași, gara din Zalău, gara din Bistrița, Satu Mare, Gara Mare din Oradea, gara din Cluj-Napoca, din Arad, gara din Turnu Severin, din Pitești sau din Alba Iulia.

Un monument uitat

Gara din Târgu Cărbunești este nu doar una dintre cele mai vechi din România, ci și cea mai veche din județul Gorj. A fost construită în anul 1888, în aceeași perioadă cu gara din municipiul Târgu Jiu, aceasta din urmă fiind demolată și reconstruită ulterior. Foarte puțini dintre cei care așteaptă zilnic trenul pe scaunele gării știu că se află într-un loc cu o istorie care datează de peste 127 de ani. Din păcate, imaginea de astăzi a monumentului nu mai seamănă cu ceea ce obișnuia să fie.

Mihai Mazilu: ,,Nu pot să fac nimic în ceea ce privește stadiul de degradare”

Starea actuală a gării din Târgu Cărbunești îi nemulțumește pe reprezentanții autorităților locale, dar aceștia nu pot face nicio îmbunătățire. ,,Știu că e o gară foarte veche, e cea mai veche din județul Gorj, a fost făcută în anul 1888. Era un nod important de cale ferată. Din păcate, transportul feroviar a avut un declin continuu după 1990. Îmi aduc aminte, când eram copil, trenurile făceau ,,cruce” la Cărbunești și mii de salariați ai întreprinderilor de aici coborau din ele. Stadiul din punct de vedere igienic al gării din Cărbunești nu este unul mulțumitor, dar noi, ca primărie nu putem face nimic în ceea ce privește stadiul de degradare al gării pentru că nu este în administrarea noastră. Cei de la SNCFR se ocupă de aceste aspecte, dar din ce știu situația lor în acest moment nu este foarte bună”, a spus Mihai Mazilu, primarul orașului Târgu Cărbunești.

loading...
Loading...

Citește și

Din CLUBURILE târgujiene, într-un PUB din Anglia! Cum îşi clădeşte viitorul un ADOLESCENT din Gorj, doar cu CHITARA lui!

În urmă cu un an, a cântat în cluburile din Târgu Jiu. Piese rock şi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.