miercuri , 26 februarie 2020 - 19:23

Gata cu ACELE! Anestezia dentară a EVOLUAT și la Târgu Jiu! Vezi cine este medicul care te scapă de DURERE!


Frica de dentist apare de cele mai multe ori atunci când auzim sunetul frezei sau atunci când vine vorba de o anestezie dentară. Însă tehnologia a avansat atât de tare încât anesteziile cu seringi fac acum parte din domeniul trecutului. Anestezia fără ac este o alternativă pentru persoanele care se tem de ace sau care suferă de anumite fobii. Durerea resimţită este asemănătoare cu înţepătura unui ţânţar.

Anestezia poate fi administrată pacienţilor prin folosirea unui mic jet de înaltă presiune, care pătrunde în piele fără a mai fi nevoie de ac. Acest nou concept a ajuns și la Târgu Jiu, în cabinetul medicului stomatolog Laurențiu Petrescu.

„Anestezia se face fără ac, fără durere și se adresează tuturor paciențiilor cu fobie de ace și nu numai. Nu există durere și nici discomfort, substanța folosită pentru anestezie pătrunde în corp cu o viteză similară cu cea a sunetului, de 340 de metri pe secundă. Nouă invenţie poate fi folosită la viteze diferite, suportând de asemenea volume diferite. Injecția fără ac foloseşte un jet cu un diametru similar cu cel al trompei unui ţânţar, pe care oamenii nu o simt atunci când acesta o introduce în piele. Noua tehnologie este pusă în practică prin utilizarea unor dispozitive uşor de folosit” ne-a spus medicul dentist Laurențiu Petrescu.

Cine poate să beneficieze de acest sistem inovativ?

Atât adulţii, cât şi copiii, eliminând astfel disconfortul şi frica resimţite după administrarea anestezicului. Medicii stomatologi consideră că anestezia fără ac este o alternativă pentru persoanele cărora le este frică de ace sau care suferă de anumite fobii. Copiii sunt, în general, pacienţi dificili pentru medicii stomatologi deoarece resimt foarte puternic frica față de tratament şi nu pot înţelege scopul acestuia. Sistemul de injectare fără ac a anestezicului va permite medicului să administreze anestezia printr-un procedeu minim invaziv.

Cât durează amorţeala?

Timpul de răspândire a anesteziei se reduce la jumătate, acest lucru fiind în favoarea pacientului. Imediat după intervenţie, pacientul îşi poate relua activităţile zilnice, fără a fi deranjat de senzaţia neplăcută de amorţeală.

Loading...

Citește și

Bancul zilei

O matusica ratacita prin oras il intreaba pe un tip un pic cherchelit: – Ce …

Un comentariu

  1. Cum se numeste dispozitivul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.