„Generalul” Işfan şi primarul Turbăceanu & soţia, adjuncta liceului cu zero promovaţi la BAC, pe plajele din Granada, pe bani europeni

isfan-turbaceanu-afacerist-granada

Cazul Liceului Tehnologic Baia de Fier, unitate de învăţământ la care nici unul din cei 61 de elevi nu a luat examenul de bacalaureat, este unul special şi implică multe interese, mai ales, dar nu numai, politice.
Reprezentanţii liceului, printre care şi directorul adjunct, Daniela Turbăceanu, soţia primarului comunei, s-au specializat în (atenţie!) „management pentru calitate în educaţie”, pe bani europeni, în cadrul unui proiect derulat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj (ISJ), tocmai în Granada, Spania, însă, în contextul dat de rezultatele de la bacalaureat numai de învăţământ de calitate nu poate fi vorba la Baia de Fier.
Reacţiile publice de-a dreptul şocante ale prea-cucernicului părinte Dumitru Turbăceanu, primarul comunei, şi inspectorului şcolar general, Ion Işfan, nu amintesc nimic despre „standardele ridicate privind asigurarea calităţii în educaţie” şi cu atât mai puţin de vacanţa de anul trecut din Granada, la care au participat cei doi.

Evoluţia doamnei Turbăceanu, de la coana preoteasă la director de liceu

La câteva săptămâni după ce părintele Dumitru Turbăceanu a trecut la cele laice şi a devenit primar independent la Baia de Fier, s-a orientat politic, cu adeziune, la PSD. La scurt timp, datorită doar proniei cereşti, soţia sa, profesoara Dana Simona Turbăceanu, a fost numită, începând cu 1 septembrie 2012, director al Liceului Tehnologic Baia de Fier. Deci, doar providenţa a făcut ca lucrurile să decurgă în acest mod şi în nici un caz colegul de partid al primarului Turbăceanu, inspectorul şcolar general, Ion Işfan.
După scurte semne de întrebare aruncate la acea vreme de presa locală, lucrurile s-au liniştit şi despre unitatea de învăţământ au fost doar relatări la superlativ, toate acestea culminând, la jumătatea lunii trecute, cu acordarea titulaturii de „Şcoală europeană”, după o evaluare a Ministerului Educaţiei.
O distincţie pentru liceul cu zero promovaţi la examenul de bacalaureat 2015 în judeţul Gorj încă nu a fost inventată, însă trofeul ar trebui acordat de ISJ tot Liceului Tehnologic Baia de Fier, unitatea de învăţământ fiind singura care a reuşind această „performanţă”, sau direct de către Işfan, doamnei director Turbăceanu.

cu-isfan-in-granada-spania

Legătura dintre primarul Turbăceanu şi „generalul” Işfan, în afara PSD

Reacţia publică a inspectorului şcolar general pe această temă, la un post local de radio, e una halucinantă: „Lăsaţi-mă să termin BAC-ul şi o să vorbim după aia, bine? Mai sunt trei zile. Până vineri nu cred că dă nimeni pe foc. Discutăm lucrurile astea când se finalizează… când afişăm finalul, mă înţelegeţi? Că poate să mai fie schimbări până la final”. Cu alte cuvinte, lăsaţi-mă, că am treabă!

Unele surse spun că primarul Turbăceanu afirmă prin comună că şi-a plătit din propriul buzunar deplasarea, iar în lipsa dovezilor acest aspect este de necontestat. Totuşi, grupul celor doi, Turbăceanu-Işfan e de fapt al celor trei, fiind completat de un cunoscut afacerist, despre a cărui prezenţă le lăsăm plăcerea acestora să ofere explicaţii.
Turbăceanu se întreba ce vină are autoritatea locală pentru dezastrul de la BAC? Poate că tocmai asta descrisă mai sus – cârdăşia politică dintre inspectorul general, primari şi susţinerea unor incompetenţi în fruntea unităţilor şcolare, mai ales a liceelor din mediul rural. Cât priveşte cazul de la Baia de Fier, acesta e unul de manual şi cu siguranţă că doamna Turbăceanu nu s-ar fi mulţumit cu postura de „adjunctă” dacă nu ar fi o problemă de competenţa ANI în cazul soţului primar şi soţia director de liceu.

dana-turbaceanu-granada

Primarul Dumitru Turbăceanu a fost mai aplicat şi mai vehement…

…dar împotriva elevilor: „Copii buni au plecat la alte licee şi au rămas care sunt slabi. (…) Nu cred că e vina profesorilor că elevii nu au învăţat, nu poţi să le bagi cu tolcerul în cap. (…) Ce vină are autoritatea locală dacă elevii nu învaţă?”
Aşadar, nici un cuvânt despre conducerea şcolii, despre doamna Turbăceanu…
Totuşi, care e legătura între primarul Turbăceanu şi „generalul” Işfan în afara faptului că sunt colegi de partid?
ISJ Gorj a derulat, în ultimii trei ani, câteva proiecte pe bani europeni. Liceul Tehnologic Baia de Fier a fost partener în multe dintre acestea, alături de alte două unităţi de învăţământ preferate constant de conducerea ISJ, pe alte criterii de cât cele politice am putea crede, dacă nu s-ar cunoaşte conexiunile unor terţe persoane cu şeful învăţământului din Gorj.
Concret, proiectul „Erasmus – Drumul către succes” a fost iniţiat de Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” Peştişani, pe o perioadă de 24 de luni, noiembrie 2014 – septembrie 2016, având o valoare de finanţare de 172.477 de euro, iar ca parteneri au fost cooptaţi Liceul Tehnologic Bustuchin şi Liceul Tehnologic Baia de Fier. Printre altele, obiectivele proiectului vizează şi dobândirea de competenţe care să faciliteze integrarea profesională în maximum şase luni de la absolvire a viitorilor tehnicieni. Problema este că la Baia de Fier nu se poate vorbi despre absolvenţi în condiţiile în care niciunul din cei 61 de elevi nu au promovat examenul de bacalaureat.
Constant, pe parcursul celor doi ani, vor participa la diferite stagii de pregătire elevi şi profesori, în Germania şi Polonia.

primarul-turbaceanu-in-granada

„Soţul” şi „diseminatorul”, turişti de lux

Unul dintre proiectele care i-a apropiat pe primarul de la Baia de Fier şi şeful direct al soţiei sale a fost cel derulat de ISJ în perioada 2013-2014, „Strategii europene de management pentru calitate în educaţie”, în parteneriat cu Instituto de Enseñanza Secundaria Politécnico Hermenegildo Lanz – Granada şi M.E.P. EUROPROJECTS GRANADA. Participanţii aleşi de ISJ au fost Liceul Tehnologic Roşia Jiu, Liceul Tehnologic «Constantin Brâncuşi» Peştişani, Liceul Tehnologic Baia de Fier, Liceul Tehnologic Bustuchin şi Liceul Tehnologic Bîlteni.
Anul trecut, în aprilie, la stagiul de pregătire din Granada, pe lângă cei zece profesori selectaţi, printre care directorii liceelor enumerate mai sus, deci şi Dana Turbăceanu, a participat şi „generalul” Ion Işfan, cooptat în proiect ca „responsabil diseminare” (!?) dar şi primarul Dumitru Turbăceanu, în calitate de… soţ al doamnei director adjunct, sau de membru PSD.
Fotografiile din vacanţa de la malul Mediteranei sunt edificatoare, cei doi fiind nedespărţiţi în condiţiile în condiţiile în care nu au făcut parte din proiect, deci aveau tot timpul liber.

loading...
Loading...

Citește și

E dă film! Administratorii Minprest și-au ales președintele: juristul Sebi, de la insolventa UEF!

Sebastian Gheorghe Brânzan a fost ales, de colegii săi liberali, președinte al Consiliului de Administrație …

4 comentarii

  1. Pai nu au luat bacul pt ca nu meritau niciodata ca doar asa lua ei bacul copiii ciobanilor cu traista cu bani , ce va tot mirati asta i realitatea acum nu au mai putut duce disaga si s a vazut dreptatea.

  2. Si pe cine disemina sau,,,,,,, insemina umflatul de Isfan . Ce nume predestinat are si gras’ asta .

  3. Turbaceanu vine de la ,,,turbat ? Chiar vroiati ca popa sa si critice nevasta directoare de scoala ? E mai usor sa dai vina pe copii , astia nu pot riposta .

  4. Eu, nu cred ca este vina profesorilor ci a elevilor , ,,nimeni nu este obligat sa invete daca chiar nu vrea ,,
    Iar domnul ciripelu DNA nu inteleg de ce jigniti fara pic de rusine?
    Inainte sa mai jignesti pe cineva mai intai jigneste-te pe tine. …. Agramatule !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.