sâmbătă , 25 ianuarie 2020 - 3:41

Generalul Ișfan, VERIFICAT de echipa de control a Ministerului

Ion-Isfan

Ministerul Educaţiei a demarat, luni, evaluarea inspectorilor şcolari generali. Echipe mixte din minister au plecat în teritoriu, într-o primă etapă de evaluare în judeţele Suceava, Olt, Mureş, Bacău şi Sibiu. Evaluarea are în vedere verificarea aspectelor care ţin de asigurarea calităţii, de management educaţional şi de audit financiar. Săptămâna viitoare, evaluarea va continua şi în alte judeţe.
Ion Ișfan, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, va fi evaluat în perioada următoare de oficialii de la Ministerul Educației. Evaluarea va consta în verificarea aspectelor care țin de asigurarea calității, de management educațional și de audit financiar. Prin această evaluare vor trece toți șefii de inspectorate din țară. „Până acum, aceste evaluări naţionale se făceau în birourile ministerului, pe baza unor rapoarte de autoevaluare a inspectorilor şcolari generali şi toată lumea primea calificativ foarte bine, pe când realitatea era cu totul alta. Anul acesta, evaluarea se face în teritoriu, cu echipe mixte care verifică mai multe componente ale activităţii unui inspector şcolar general: de la asigurarea calităţii financiare, până la managementul educaţional. De altfel, aşa cum a anunţat şi domnul ministru Mircea Dumitru, echipele ministerului vor verifica şi sesizările primite referitor la activitatea inspectorilor şcolari generali”, a declarat, pentru Mediafax, Mirabela Amarandei, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei.


loading...
Loading...

Citește și

Pensiunea mezinului primarului de Bustuchin, invizibilă de aproape 12 ani! Terenul concesionat din 2008, închiriat la firme private

Un consilier local liberal din Bustuchin lansează acuzații grave la adresa primarului comunei, Ion Ciocea, …

7 comentarii

  1. Ar trebui să se verifice modul în care s-au dat detașările directorilor,exemplu concret la Ciuperceni este directoare o florăreasă care bate copii,terorizează profesorii,dar dacă are bani este bine văzută la inspectorat.Sigur totul se acoperă,la fel va fii si la concursul de directori……vor lua cei care au relații.

  2. avertizor public

    Daca inspectoratul scolar nu se opune abuzurilor din scoli atunci faceti ancheta la scoala generala ANINOASA, unde dl. ISFAN se face ca nu vede cum directorul de acolo face angajjeri fara sa respecte legea… a angajat temporar ca femeie de serviciu la scoala sterpoaia o persoana care acum vrea sa o transfere pe un post definitiv la scoala din centru ANINOASA fara a mai da concurs….. domnul ISFAN in ce lege se poate trece de pe un post temporar pe unul definitiv si la alta scoala fara respectatrea prevederilor legale ?….de ce directorul Pietroi tot insista sa faca aceasta ilegalitate nu i-a fost de ajuns ca a facuto cind a angajjato temporar la sterpoaia……oare nu o fi vorba de savirsirea de fapte penale?…. socrul respectivei spune la circiumi si prin comuna ca Pietroi este obligat fata de el si ca a transferato pe post definitiv fara concurs la scoala Aninoasa. In scoala domnule ISFAN contabila si secretara au discutii cu directorul scolii Pietroi, cele doua cerindui sa respecte legea si sa tina concurs….. sunt multe femei care au o situatie grea si vor sa se tina concurs…… Domnul ISFAN aceste aspecte nu va intereseaza?

  3. De ce ” femeie de serviciu” si nu îngrijitor sau ” bărbat de serviciu” , cum vreți voi?? Si cam din ce bibliografie sa se țină concursul?? Atestat ECDL, da poată măcar lucra in PowerPoint sau un Countersrike cand are 5 minute pauza!! Ceva fizica, sa știe ce e acela un coeficient minim de frecare pentru a alege corect soluția de spălare a podelelor, pentru evitarea alunecărilor accidentale! Algebra geometrie minim cunoștințe clasa a 5-a pentru a calcula corect suprafețele ce urmează a fi curățare si necesarul de detergenți/ unitatea de suprafața!! Apoi , bine-nțeles ca nu am uitat ca A-T menționat” cazuri grele” , necesarul de calorii Per membru familie!! Familiile numeroase au prioritate, chiar daca cel mai probabil, NU VOR!! Obtineti-le negatia!! Si concursul sa fie supravegheat de un polițist, un procuror si profesorul de sport cu cronometru autorizat la proba ” matura viteza” si ” grad transparentă fara urme ” la spălat geamuri!! Pe locuri, fiți gatasaa, la înscriere!!

  4. Directorii ascund orele cu acordul inspectoratului si le repartizeza pe pile cum vor ei ..ministerul educatiei nu face nimic totul se acopera

  5. Titularii sunt bataia de joc a inspectoratului si a directorilor !argument liceul auto tg jiu inca nu a impartit orele iar pensionarii si suplinitorii asteapta la usa! Nimeni nu ia nici o masura!

  6. La colegiul auto tg jiu se infiinteaza postliceale si clase de seral. Care nu frecventeaza cursurile! De ce nu se infiinteaza clase de liceu cu respectarea legii?!

  7. Se impune lupta cadrelor didactice din gorj pentru salvarea invatamantului! Nu mai toleram abuzurile! Valorile trebuie aparate si promovate! Toata lumea vrea in invatamant intand pe usa din spate!stop. Abuzurilor din invatamant!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.