sâmbătă , 18 ianuarie 2020 - 17:08

„Generalul Izmană” Oprea, chef cu lăutari la Peștișani. Primarul Pigui și vicele Morega i-au ținut isonul!


Fostul ministru al Afacerilor Interne şi al Apărării, Gabriel Oprea, a făcut figurație electorală prin Gorj, la finele săptămânii trecute, pentru susținerea Vioricăi Dăncilă. Până se pun la punct ultimele detalii ale fuziunii, la nivel național, a UNPR, formațiunea politică pe care a fondat-o, cu Partidul Social Democrat, generalul de carton a trecut aproape nevăzut prin județ, fără girofar, și fără să fie întâmpinat la Polovragi, la poarta de intrare în Gorj, de șefimea politică, așa că s-a oprit la Peștișani. După întâlnirea cu cei aproape șase simpatizanți ai săi, conduși de șeful filialei județene a UNPR, Sorin Lăcătușu, discuțiile despre ”interesul național” s-au mutat la o cunoscută pensiune din zonă și au fost acompaniate de un taraf autentic local, căruia i-a fost interzis să cânte ”La chilia-n port”, varianta pentru statul de drept, din cauză că Tribunalul București tocmai a decis să înceapă judecata în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină, în care e inculpat Gabriel Oprea.

Din ciclul „Ce am fost și ce-am ajuns!”

”Conducerea organizației județene a UNPR Gorj acceptă să fuzioneze cu PSD, potrivit unei decizii luate la nivel central de Comitetul Național Executiv al partidului, luna trecută, la București. Discuții în acest sens s-au purtat, pe plan local, și cu liderii PSD Gorj, care sunt de acord ca organizația care are 42 de consilieri locali și un viceprimar să se alăture Partidului Social Democrat și să sprijine PSD în campania electorală pentru alegerile prezidențiale, aflată în curs”, se arăta, recent, într-un comunicat de presă al filialei județene a progresiștilor.
Așa că în campanie electorală, la Gorj, a sosit, la finele săptămânii trecute, tocmai șeful UNPR, generalul (r) Gabriel Oprea, fostul ministru al Internelor. Din ”staff-ul” care l-a așteptat pe ”Generalul Izmenelor”, au făcut parte, pe lângă șeful filialei județene a UNPR, Sorin Lăcătușu, și doi foști polițiști. Luați pe nepregătite, parcă de la tăiat de coceni, progresiștii înflăcărați au venit, în fugă, să-i țină companie lui Oprea, după infuzia de cultură a acestuia de la bârnele casei lui Constantin Brâncuși de la Hobița. Ca să pară mai mulți în poză, acestora li s-a alăturat și primarul de la Peștișani, pesedistul Cosmin Pigui.
Vizita s-a încheiat la o pensiune din zonă unde discuțiile politice au fost stropite din belșug cu ceai de prune și sirop de struguri și au fost acompaniate de un cvartet de coarde de la Pârâul de Pripor.
La chermeză a ajuns și viceprimarul municipiului Motru, Cosmin Morega, ratacit în zonă, ca de altfel si-n PSD, de ceva vreme, de când partidul pare să scoată pe altcineva în bătălia pentru postul de primar al orașului minier.
Sursele noastre susțin că muzicanții au fost instruiți să evite versuri de genul: ”Trece trenul printre munți, ca un șarpe lung, măăăi / Încărcat cu deținuți, ah, ce dureros, măăăi”, ca să nu-l supere pe baștanul de la București.
Judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Bucureşti, la care a ajuns dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină, în care inculpat este Gabriel Oprea, a stabilit, exact în ziua în care acesta se plimba prin Gorj, că judecata efectivă a speţei poate începe, după ce a respins toate excepţiile legate de proceduri invocate de apărarea fostului demnitar.

loading...
Loading...

Citește și

IN-CRE-DI-BIL! Fiul patronului cofetăriei din Tg-Jiu unde a fost filmat un șobolan pe perete, numit șef la Protecția Consumatorului Gorj!

Comisarul Constantin Milosteanu, fiul acționarului majoritar al Societății de Alimentație Publică Cofetării Patiserii VENUS SA, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.