Giurcău de la OPC, citat ca martor într-un dosar de CAMĂTĂ

Giurcau-Madalin-2

Mădălin Giurcău, șeful de Protecția Consumatorilor, a fost prezent ieri la Judecătoria Târgu-Jiu, unde a fost citat ca martor în dosarul de cămătărie al romilor Constantin Luță, Marin Aurel și Marian Bonculescu. În vara acestui an, Ninel Potârcă și Ion Bârcină, dar și alți romi înstăriți din oraș, au dat declarații în fața magistratului care judecă dosarul.

20% dobândă
„S-a reţinut că, în perioada 2012 – 2013, inculpaţii au constrâns prin ameninţare mai multe persoane în scopul de a dobândi în mod injust un folos patrimonial, reprezentând dobândă la împrumuturile acordate. De asemenea, s-a stabilit că au dat bani, cu dobândă, ca îndeletnicire la mai multe persoane vătămate percepând o dobândă cuprinsă între 6-20% cu titlu de camătă”, au declarat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

GIURCAU-TRIBUNAL-(2)

Ninel Potârcă și Ion Bârcină, dar și alți romi înstăriți din oraș, au împrumutat în trecut sume de bani de la Constantin Luță, Marin Aurel și Marian Bogdan Bonculescu, judecați acum pentru cămătărie. Ancheta polițiștilor și a procurorilor a scos în evidență faptul că cei împrumutați luau sume de bani foarte mari pentru care achitau dobânzi exagerate. Anchetatorii susțin că în ciuda faptului că împrumutații se achitau de împrumut, cei trei romi îi amenințau cu bătaia sau cu moartea, considerându-i datori în continuare. Cămătarii le ridicau mașinile și îi obligau să încheie cu ei acte de vânzare-cumpărare.

Clienți de clienți

Cei trei inculpați din acest dosar au dat ani de zile bani cu camătă şi au perceput dobânzi care le asigurau prosperitatea. De la ei s-au împrumutat nume grele ale afaceriștilor romi din Târgu-Jiu, chiar rudele unuia dintre ei fiind cei care i-au dat pe mâna poliției. În primăvara acestui an, mascații au descins la locuințele celor trei cămătari și au găsit dovezi incriminatorii. În martie, cei trei cămătari din cartierul târgujian Obreja au fost trimişi în judecată de procurorii gorjeni. Printre clienţii acestora se regăsesc nume celebre cum ar fi fostul candidat la alegerile prezidenţiale Constantin Ninel Potârcă, omul de afaceri Ion Rădulescu zis Ciupilan şi soţia lui Ion Bârcină, zis Dan Goeru, devenit celebru la nivel naţional ca fin al fostului judecător constituţional Toni Greblă. Aceștia lua împrumut sume începând de la câteva sute de milioane lei vechi până la cinci miliarde lei vechi.

Giurcău nu a vrut să comenteze

Deși a fost citat ca martor în acest dosar, Mădălin Giurcău, șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Gorj, nu a vrut să comenteze și să ofere mass-media nici un punct de vedere. Procesul și audierile martorilor citați în acest dosar s-au desfășurat cu ușile închise. În afară de Giurcău a mai fost citat și fratele său Alexandru, dar și mai multe persoane de etnie romă și nu numai. Rămâne întrebarea de ce a fost citat ca martor Giurcău și de ce nu a vrut să declare nimic?

Dator vândut?

Cu patru ani în urmă, prin Târgu-Jiu circulau zvonuri potrivit cărora Mădălin Giurcău ar fi fost dator vândut la cămătari. „Soluția pe scurt: Se vor cita martorii lipsă de la acest termen cu mandat de aducere şi în continuare martorii din rechizitoriu Călău Mihai, Giurcău Claudiu Mădălin, Corodeanu Vasilica Eleonora, Popa Maria, Nejoiu Emil, Fecioru Mircea Raul, Bobu Costică Constantin, Rădulescu Lucica şi Mihai Lucica zisă Ludi”, scrie pe site-ul Judecătoriei Târgu-Jiu. Dacă în 2011 se zvonea că Mădălin Giurcău ar fi dator la cămătari, în primăvara lui 2012 o fostă vecină de a șefului OPC a declarat mass-media locale că l-a împrumutat pe Giurcău 800 de euro, iar el a uitat să îi înapoieze banii. „Cu aproximativ 2 ani de zile în urmă, eram vecini, a venit la mine acasă să-i împrumut 800 de euro, bani pe care nu i-am mai recuperat. Am făcut plângere la poliţie, a fost audiat şi domnul Giurcău, a recunoscut că a împrumutat 800 de euro şi a spus să-i las un răgaz de două luni de zile, dar nu mi i-a dat. O să-l dau în judecată“, spunea, în 2012, Cristina C. O altă familie l-a împrumutat pe Mădălin Giurcău cu 2.000 de euro.

loading...
Loading...

Citește și

Sesizări grave făcute de o gorjeancă la adresa unei firme din Târgu Jiu!

O gorjeancă sesizează prin intermediul paginii sale de socializare faptul că o firmă din Târgu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: