Gorjeanul de pe lista celor mai cunoscuţi criminali din istoria României a plecat din pușcărie. UNDE A MERS DUPĂ CE A IEȘIT PE PORȚILE PENITENCIARULUI TÂRGU-JIU


Bărbatul din Pojogeni, pentru care Marcel Țundrea a stat închis nevinovat, timp de 12 ani, a fost eliberat, ieri, din Penitenciarul Târgu-Jiu. Deși au trecut doar cinci ani de la condamnarea lui Gheorghe Avram la 25 de ani de ani de închisoare, instanța a dispus punerea sa în libertate, întrucât a executat diferența în trecut, pentru un alt omor.

”Scade perioada executată de la 18 august 1992 – 31 mai 1993, 31 ianuarie 1995 – 21 iulie 2009 şi de la 01 februarie 2011 la zi”, a decis Înalta Curte de Casație și Justiție a României, în sentința din 2012. Avram ar fi putut fi liber de luna trecută, mai exact pe 24 august, când Judecătoria Târgu-Jiu a admis propunerea comisiei pentru liberare condiţionată din cadrul penitenciarului. ”Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Avram Gheorghe, aliat în executarea pedepsei de 25 ani închisoare”, a stabilit prima instanță. Numai că, în aceeași zi, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu au contestat hotărârea, verdictul fiind anunțat ieri, la Tribunalul Gorj. Judecătorii au considerat că acțiunea Parchetului este nefondată: „Respinge ca nefondată contestația formulată. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă”. Gheorghe Avram a plecat din penitenciar direct la Pojogeni, unde îl aștepta familia.
Bărbatul considerat adevăratul criminal din cazul Țundrea a obținut mai multe recompense în perioada petrecută în penitenciar. Acesta le-a mai cerut, de câteva ori, magistraților să-l lase să plece acasă, însă încercările sale de anul trecut au fost fără rezultat.”Vă rog frumos să mă eliberați condiționat! Mama e paralizată la pat, am un băiat care mă așteaptă acasă. Am probleme familiale”, a spus Avram, în fața judecătorilor. ”Nu se poate reține că s-ar reintegra corespunzător în societate”, aceasta a fost reacția procurorilor, care s-au opus permanent eliberării acestuia.
Avram este considerat unul dintre cei cunoscuți criminali din istoria României. Acesta este acuzat de o crimă comisă în 1992, când Mioara Gherasie, o minoră de 13 ani, a fost găsită moartă pe malul unui râu din Pojogeni. Medicii au stabilit că fusese violată. Inițial, Marcel Țundrea a fost găsit vinovat și condamnat la 25 de ani de închisoare, iar după executarea celor 12 ani, în 2004, procurorul Emil Moța a cerut efectuarea unui test AND, care a scos la iveală că nu el este autorul. În 2012, criminalul indicat de testele ştiințifice, Gheorghe Avram, a ajuns după gratii.
Țundrea a murit în 2007, din cauza unor boli dobândite în puşcărie.
Cazul său este considerat cea mai gravă eroare judiciară din istoria Justiției din România.
“Condamnarea lui Țundrea Ilie Marcel pentru omorul săvârșit în data de 16 iunie 1992 asupra victimei Gherasie Mioara reprezintă cea mai mare eroare judiciară din istoria Justiției române. A mai existat un alt caz de mare eroare judiciară, cazul Anca, situație în care Samoilescu Gheorghe a fost condamnat în legătura cu uciderea, în anul 1977, a numitei Broscătean Anca Rodica. Există însă două diferențe esențiale între cele două cazuri. Astfel, condamnarea lui Samoilescu Gheorghe s-a produs anterior anului 1989, în condițiile existenței statului totalitar și, pe de alta parte,Țundrea Ilie Marcel a executat 12 ani de închisoare, comparativ cu Samoilescu Gheorghe care a executat patru ani de închisoare”, potrivit rechizitoriului întocmit în cazul lui Gheorghe Avram.

Loading...

Citește și

ISU Gorj, la bilanţ: Aproape 5000 de intervenţii SMURD în 2019

Reprezentanții ISU Gorj și-au prezentat bilanțul activității, pentru 2019. Din cele peste 7900 de situații …

Un comentariu

  1. Si raspunde cineva pentru aceasta „cea mai grava eroare judicicara din istoria justitiei romane”? Raspunsul este NU. Pentru ca asa se intampla cu bugetarii (toti sunt considerati ca directorii de la privat): ei nu gresesc niciodata, doar ca nu au avut toate informatiile sau au fost informati gresit de altcineva si atunci nu este vina lor!!! Tara de vai si amar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.