GORJENI, trataţi ca nişte SCLAVI în Islanda. APEL către PARLAMENTARII de Gorj


20 de gorjeni, plecați la muncă în Islanda, cer cu disperare ajutor autorităţilor după ce au ajuns să fie batjocoriți și maltratați.

Liderul USR Gorj a luat legătura cu o parte din oamenii care i s-au plâns că nu le-au fost plătite salariile sau orele suplimentare și au fost dați afară din locuințele și așa mizere. Radu Miruță a cerut parlamentarilor partidului din cadrul Comisiei de Muncă, să facă demersuri oficiale pentru a angaja un avocat. În plus, s-a interesat de cazul prezentat şi în presa internaţională la Ambasada României din Copenhaga. Miruţă speră ca parlamentarii de Gorj să se implice în problema gorjenilor din Islanda. “Este o situaţie extrem de neplăcută. 20 de gorjeni, plecați la muncă în Islanda, au ajuns să fie batjocoriți și maltratați. Efectiv, sunt consideraţi sclavi. Au fost racolaţi pe internet de firme de recrutare, au ajuns acolo, nu le-au fost plătite salariile sau orele suplimentare și au fost dați afară din locuințele și așa mizere. Presa internaţională a preluat acest caz. Din păcate, România nu are ambasadă acolo. Am sunat la Ambasada României de la Copenhaga. Mi-au confirmat că ştiu despre această problemă. Autorităţile române nu au încercat să-i ajute pe acei oameni. Am luat legătura cu parlamentarii noştri din Comisa de Muncă. Le-am cerut să facă demersuri oficiale pentru a angaja un avocat care să-i reprezinte acolo pe acei oameni. Au plecat să-şi ajute familiile financiar şi sunt, pur şi simplu, umiliţi. Am lista cu cei 20 de gorjeni aflați în Islanda, majoritatea sunt din Târgu-Jiu. Oamenii mi-au spus că au trimis mail tuturor parlamentarilor de Gorj şi nu le-a răspuns niciunul. Mă mir că nu au sărit să le dea măcar un telefon. Sper ca mediatizarea cazului să-i sensibilizeze și pe parlamentarii de Gorj”, a declarat Radu Miruţă.

Loading...

Citește și

Se deschide un NOU TEATRU la Târgu Jiu!

În aproximativ o lună de zile își deschide porțile un nou teatru la Târgu Jiu! …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.