Gorjenii îşi pot retrage contribuţia de la Pilonul II!


Gorjeni care au fost obligaţi, după anul 2008, să contribuie la fondurile Pilonului II pot decide dacă doresc să transfere aceste contribuţii la Pilonul I (pensiile de stat). Cetățenii care au cotizat cel puțin 5 ani la Pilonul II pot cere încetarea plății contribuției, după ce Monitorul Oficial a publicat norma pentru modificarea Normei ASF privind aderarea și evidența la fondurile de pensii administrate privat.

Prin depunerea acestei cereri, românii îşi exprimă acordul pentru transferul celor 3,75 procente, pe care acum le virează la Pilonul II, la Pilonul I, astfel încât întreaga contribuiţie de 25% din venitul angajatului va finanţa plata pensiilor actuale.
Banii strânşi în cei mai bine de 10 ani la Pilonul II (sau mai puţin, în cazul celor care au început să contribuie la pensiile private obligatorii după anul 2008), vor rămâne în fondurile private până la momentul ieşirii la pensie a contributorului.
Singura condiţie pentru transferul contribuţiei de la Pilonul II la Pilonul I este ca persoana să fi contribuit mai mult de 5 ani.

loading...
Loading...

Citește și

Fostul director adjunct al Colegiului Tehnic nr.2 din Tg-Jiu, a încetat din viață!

Profesorul Ion Lupulescu încetat din viață sâmbătă 17 august 2019. În etate de 67 de …

2 comentarii

  1. Trebuie să fii nebun să accepți această furaciune
    Cum dracu să renunți la a doua pensie?
    Nu semnați oameni buni!

  2. Transferați la pilonu unu ca e nevoie de bani mulți pt pensiile speciale. Huoooo! Hoților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: