Gorjenii nu sunt interesaţi de alegerile pentru Camera Agricolă

fermieri-arat

Fermierii din județul nostru nu sunt interesaţi de alegerile pentru desemnarea consiliului de conducere al Camerei Agricole Gorj. Scrutinul este programat pentru data de 10 noiembrie, în 47 de localităţi din cele 70 ale judeţului.

La nivelul județului Gorj există aproximativ 32.000 de fermieri, care puteau depune cereri pentru a participa la alegeri în calitate de membri ai Camerei Agricole judeţene. Din păcate, din numărul total al agricultorilor, doar 2.855 de agricultori, respectiv 9% din total, s-au arătat interesați să participe la aceste alegeri. „Nu avem ce să facem decât să mergem în alegeri cu cei care au acest drept. Este destul de puţin faţă de numărul total de fermieri înregistrat la APIA. Sunt şi comune unde avem un număr mai mare de cereri, dar şi localităţi cu doar 4 cereri. Multe cereri sunt la Crasna – 490, Turburea – 200, Runcu – 100, la Novaci sunt multe. Avem şi localităţi unde interesul a fost scăzut: Bolboşi, Glogova, Cătunele. Perioada de depunere a cererilor s-a încheiat. Alegerile vor avea loc în intervalul orar 09,00 – 17,00. Buletinele de vot le-am tipărit după ce am făcut o colectă. Sunt 42 de candidaţi pentru consiliu. Apoi consiliul va alege biroul şi preşedintele. În general, secţiile de votare vor fi în primării. Ne-au ajutat şi primarii, şi prefectura foarte mult, pentru că de la nivel central nu au fost prevăzute fonduri pentru organizarea alegerilor. Fermierii vor putea în continuare să se înscrie în Camera Agricolă judeţeană, dar numai cei care s-au înscris până acum vor putea participa la alegeri”, a declarat Iulian Giura, preşedintele Comitetului de iniţiativă pentru înfiinţarea Camerei Agricole Gorj.

loading...
Loading...

Citește și

Cum să îți depozitezi corect pantofii

Chiar dacă suntem chiar în mijlocul sezonului rece, perioadă în care de regulă încălțăm doar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.