sâmbătă , 25 ianuarie 2020 - 4:45

Gorjul, al zecelea județ la afaceri

gorj-grafic

Cifrele oficiale centralizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC) indică o scădere cu 2,46% a numărului de întreprinderi și persoane fizice înființate în România în primele trei luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară din 2013.

Numărul de firme și PFA-uri noi înființate a scăzut, în perioada ianuarie-martie 2014, față de aceeași perioadă de anul trecut, cu 5,9%, în Capitală. Cea mai gravă situație este în județul Tulcea, unde mediul de afaceri este aproape paralizat în 2014, cu o scădere a firmelor înmatriculate de 40,8%. O diminuare a înființărilor de firme cu un sfert poate fi constatată în județul Bistrița-Năsăud (24,4%).

Creștere de 6,1%

Câteva județe în care mediul de afaceri cunoaște o adevărată efervescență de la începutul acestui an: Sălaj, cu o creștere a numărului de firme nou înființate în primele trei luni din 2014 cu 24,68% față de anul trecut. Urmează, la mică distanță, județul Harghita, unde antreprenorii locali au înmatriculat, în perioada de referință, cu 23,3% mai multe firme. Cu o creștere a noilor afaceri de peste 20% figurează și județul Cluj (21,6%). Pe poziția a patra în topul județelor cu cele mai mari creșteri ale numărului de firme noi înființate s-a plasat județul Bihor, cu un avans de 11,7%, în primul trimestru al anului în curs, comparativ cu aceeași perioadă din 2013. Urmează județul Suceava, cu o creștere a numărului firmelor noi de 9,8%. Următoarele cinci poziții sunt ocupate de județele Neamț (8,3%), Maramureș (8%), Timiș (7,8%), Covasna (6,2%) și Gorj (6,1%).

loading...
Loading...

Citește și

Tot ce trebuie să știi despre declarația unică 2020

Declaraţia unică are câteva modificări faţă de cea de anul precedent. Este vorba despre Declarația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.