Gorjul, în criză! Oamenii nu-şi găsesc un loc de muncă

someri-tineri

Criza locurilor de muncă din județul Gorj este departe de a fi rezolvată, deși situația este prezentă de ani și ani de zile. La sfârșitul săptămânii trecute, Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Gorj punea la dispoziția șomerilor doar 46 de locuri de muncă disponibile. Asta în condițiile în care în Gorj avem 11.700 de șomeri.

Doar 46 de locuri de muncă sunt disponibile în prezent prin AJOFM Gorj. Din păcate, rata șomajului la nivelul județului este de peste 8%, corespunzătoare unui număr de 11.700 de șomeri. „Avem 370 de locuri vacante, din care 324 sunt cele oferite de Minprest, dar pentru care au persoane selectate. În afara acestora mai sunt 46 de locuri, cele mai multe fiind pentru dulgher, fierar-betonist, lucrător în comerţ, ospătar, sudor, şofer. Pentru cei cu studii superioare, se caută inginer automatist, electromecanic, sisteme de securitate, proiectant construcţii şi medic stomatolog. În prezent, sunt 11.714 şomeri înregistraţi în baza de date a AJOFM Gorj, din care indemnizaţi sunt 5.238”, a declarat Romeo Chiriac, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj. Luna aceasta, aproximativ 80 de gorjeni își pierd locurile de muncă în această lună. Potrivit directorului AJOFM Gorj, Romeo Chiriac, 56 de persoane care vor rămâne pe drumuri sunt de la UM Rovinari, 12 de la SC Electrificare CFR, iar de la o firmă de pază vor pleca acasă 11 persoane.

loading...
Loading...

Citește și

Mai mulți afaceriști din Gorj AMENDAȚI

În perioada 09 – 15.12.2019, inspectorii D.S.V.S.A. Gorj au efectuat controale și verificări tematice și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: