Gorjul, la pământ! ZF: Judeţele Gorj, Vaslui şi Teleorman sunt pe ULTIMUL LOC la atragerea investitorilor străini

♦ Banca Naţională a inclus pentru prima dată în studiul său asupra investiţiilor străine datele defalcate pe judeţe în ceea ce priveşte soldul de investiţii directe la 31 decembrie 2016, iar discrepanţele sunt uriaşe. 

În judeţul Gorj se înregistrau la sfârşitul anului 2016 investiţii străine directe de doar 7 mil. euro, iar în cel mai atractiv judeţ din punctul de vedere al investitorilor străini, Timiş, stocul de investiţii străine era de 3,5 miliarde de euro, adică de 500 de ori mai mare, arată a treia ediţie a studiului „Capitalul privat românesc”, realizat de Ziarul Financiar împreună cu Patronatul Investitorilor Autohtoni, PIAROM.

Banca Naţională a inclus pentru prima dată în studiul său asupra in­vestiţiilor stră­ine datele de­fal­cate pe ju­de­ţe în ceea ce pri­veşte soldul de in­ves­tiţii directe la 31 de­cem­brie 2016, iar discre­panţele sunt uriaşe.

Judeţul Timiş este pe primul loc între judeţele României la atragerea de investitori străini în afară de judeţul Ilfov şi municipiul Bucureşti. Zona Bucureşti-Ilfov (Bucureşti plus judeţul Ilfov) avea la sfârşitul anului 2016 un stoc al investiţiilor străine atrase de aproape 40 de miliarde de euro, adică 60% din cele 66 de miliarde de euro investiţii străine directe înregistrate la acea dată.

Investiţii străine directe reduse înseamnă o cifră de afaceri consolidată a com­paniilor rezidente în judeţul respec­tiv foarte redusă. Astfel, judeţul Gorj e al treilea cel mai slab judeţ din punctul de vedere al cifrei de afaceri în 2016, cu un rulaj de doar 7,1 miliarde de lei.

Citeste mai mult aici:

http://www.zf.ro/eveniment/cele-doua-romanii-judetele-gorj-vaslui-teleorman-ultimul-loc-atragerea-investitorilor-straini-stoc-100-mil-euro-conduc-clasament-timis-3-5-mld-euro-prahova-2-mld-euro-brasov-2-mld-euro-17029683

loading...
Loading...

Citește și

Cursul de schimb LEU – EURO, la cel mai ridicat nivel din ultima lună

Cotaţia oficială afişată vineri de Banca Naţională a României (BNR) este de 4,6559 lei/euro, o …

6 comentarii

 1. Asta pentru ca a mai rezistat CEO , ca altfel suntem 0`. Am mai avut si premier ,,gorjean” !

  • CEO nu este investitie straina , straini de management sunt insa cei care conduc CEO , cei care permit devalizarea companiei prin contracte de prestari servicii fictive sau supraevaluate si care fac pe revoltatii cand seful Fondului Proprietatea spune ca CEO este pe butuci . . Cu privire la faptul ca Gorjul este pe unul din ultimele locuri la atragerea investitorilor straini nu era nevoie de nici un studiu al BNR . Se vede cu ochiul liber ca politicienii mameluci , spagari si corupti ,, au atras ,,doar cativa ,, investitori strategici,, in Gorj respectiv pe Sarcina , pe Lemnaru si cam atat . Mai sunt inca trei -patru ,, investitori ,, care jumulesc bugetul CEO gen Ovidiu Lungan , Dan Valceanu impreuna cu familia sa pesedisto-pedelisto-penelista si Dragos Pricunda . Cam astia sunt marii investitori care pe ansamblu si ei sunt saraci fiindca doua treimi din banii sifonati de la institutiile si intreprinderile publice jefuite sunt dati sub forma de spaga sefilor judetului care le acorda contractele publice .Mai exista si o alta categorie de ,, investitori ,, de regula bruneti care sunt cuibariti pe langa fiecare primarie si care s u g banii UAT eurilor respective dar si astia sunt in colaps urmare a spagilor platite fiindca in general primarii sant in gauri mari financiare urmare a cheltuielilor facute cu pomenile si mita in campaniile electorale iar dupa alegeri trebuie in prima faza sa-si recupereze cheltuielile , sa-si achite datoriile iar in faza a doua sa-si poata inretine amantele , copii sau chiar ,,,,sotiile .

 2. Cand vin investitorii si dau de masinile de pe trotuare, treceri de pietoni, din zonele cu ”Oprire Interzisa”, „Stationare Interzisa”, si/sau parcate la mai putin de 25 de m de intersectii si treceri de pietoni, chiar si pe treceri, plus târlele de câni ai primariei ce umbla si ataca oamenii, le piere cheful de investitii.
  Nu exista macar o artera pietonala in Tg Jiu, transportul in comun nu s-a extins. Nu exista rute pentru biciclisti.
  Tg Jiul este un oras aproape mort, ca si celelaltee orase si comune din Gorj.
  La alegerile urmatoare il vom schimba pe Romanescu.

 3. Exemplu la Cluj:
  Un oraş din România achiziţionează sute de mijloace de transport în comun pentru care va plăti peste 100 de milioane de euro. Licitaţiile au fost deja lansate pentru 50 de troleibuze, 30 de autobuze electrice şi 22 de troleibuze care vor fi luate pe fonduri europene. Alte 85 de autobuze diesel euro 6 vor fi cumpărate cu credit bancar.
  http://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/orasul-investeste-100-milioane-euro-troleibuze-autobuze-tramvaie-moderne-cei-mai-bani-provin-fonduri-nerambursabile-ue-1_5a86c53cdf52022f759fd1b2/index.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.