duminică , 26 ianuarie 2020 - 11:10

Gorjul, pe locul 4 în topul județelor cu cele mai bune rezultate la Evaluarea Națională

rezultate

Emoțiile au luat sfârșit pentru absolvenții clasei a VIII-a. Aceștia au aflat vineri rezultatele Evaluării Naționale. Potrivit informațiilor  publicate de către  Ministerul Educației Naționale, 81,11% dintre cei peste 3.500 de candidați care au susținut anul acesta examenul, au reușit să obțină o medie de trecere. Promovabilitatea înregistrată anul acesta este mai mică decât cea de anul trecut, care a fost de 83,73%.

Elevii gorjeni au reușit să obțină și anul acesta un procent de promovabilitate bun la Evaluarea Națională, însă doar 7 din cele câteva mii de elevi care au susținut examenul au obținut nota maximă, 10. „Sunt foarte fericită, am luat 10 și 10. Nu am învățat în exces, dar am învățat la momentul potrivit”, a spus unul dintre cei șapte elevi de zece ai Evaluării Naționale, de la Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu.

Locul 4 în clasamentul celor mai bune județe

Județul Gorj ocupă locul patru anul acesta în topul județelor cu cea mai mare pondere de medii peste 5 la Evaluarea Națională, în urma afișării primelor rezultate ale examenului. Primul loc în clasament este ocupat de județul Brăila, cu un procent de promovabilitate de 87,14; acesta este urmat de județul Cluj, cu un procent de 82,79, și de București cu un procent de 82,77. Imediat sub județul Gorj, în clasament se situează județul Prahova – cu 81, 05% și județul Suceava – cu 78,53%.

loading...
Loading...

Citește și

Tot ce trebuie să știi despre declarația unică 2020

Declaraţia unică are câteva modificări faţă de cea de anul precedent. Este vorba despre Declarația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.