Gorjul pierde alte sute de slujbe! CEO a dictat CONCEDIERI MASIVE!
colaj

• Societatea va fi pusă PE BUTUCI!

La nivelul Complexului Energetic Oltenia s-a constituit o comisie, formată din Laurenţiu Ciobotărică, Daniel Antonie, Grigore Dădălău, Dorina Jianu, Daniel Pităroiu, Radu Angheloiu şi Ion Ruşeţ, care a şi prezentat, ieri, directorului Minprest Serv, Gabriel Giorgi, planul de restructurare a societăţii şi anume, 800 de concedieri.

laurentiu-ciobotarica

Pe lângă masivele concedieri cerute de CEO, iată că o societate care a avut profit an de an este obligată să ajungă în prag de a i se închide conturile, fiindcă CEO nu şi-a onorat obligaţiile din contractul încheiat cu Minprest. Practic, CEO îşi omoară propria firmă.

REÎNVIEREA firmelor sindicale

antonie01

Pare să fie o acţiune premeditată în scopul de a readuce la viaţă firmele sindicale ale căror servicii au fost preluate de Minprest, în 2013, la care au renunţat de bună voie liderii de sindicat. Dacă datele acestea sunt reale, înseamnă că sute de gorjeni vor fi sacrificaţi pentru ca lideri sindicali precum Marin Golea sau Roşca să devină patroni. Este de la sine înţeles că firmele sindicatelor conduse de Marin Condescu în trecut, dar foarte probabil şi în prezent, vor primi contractele Minprest pe bandă rulantă, de la CE Oltenia.

Nu au ţinut cont de legile în vigoare

ion-ruset01
Deocamdată CEO lasă Minprest fără banii pentru serviciile prestate. Este vorba despre servicii contractate de CEO în valoare de 6.000.000 lei. Neplata serviciilor prestate de salariaţii societăţii rovinărene va duce la blocarea conturilor. Revenind la concedieri, directorul Gabriel Giorgi a fost uluit de cerinţa comisiei CEO: „Avem profit an de an şi CEO se supără. Mi s-a spus să nu mai spun despre profit, sa nu mai spun că treaba merge bine. Mi-au spus că în urma evaluării trebuie să dau afară 800 de oameni. Cum să vă spun, nu s-au respectat normele, legislaţia în vigoare. Sunt 693 de locuri de muncă bugetate, la care se adaugă alte concedieri până la 800. Primii care vor fi daţi afară sunt cei cu contracte pe perioadă determinată. Problema este că nu s-a ţinut cont de legislaţie. Cu alte cuvinte, din fiecare echipă de trei muncitori, unul îşi pierde slujba. Mi s-a spus că vor fi asigurate serviciile de către CEO, dar legea spune că autospecialele nu trebuie să părăsească termocentrala. Asta nu este eficientizare, nimeni nu prestează servicii la costurile Minprest. Se va întâmpla să aibă costuri mult mai mari”, a mai spus directorul Giorgi.

„Am făcut apel la gorjenii din comisie”

gabriel-giorgi

Directorul Minprest Serv, Gabriel Giorgi, a încercat să explice comisiei că datul afară a 800 de oameni este mai mult decât o exagerare: „Am făcut apel la gorjenii din comisie. Eu sunt din acest judeţ şi, dacă se pierd locurile de muncă cu sutele, ajungem ca localitatea Călan, toată lumea va suferi. Judeţul ăsta se va duce în cap dacă managementul CEO o va ţine în această direcţie. Când au analizat activitatea Minprest, nu am fost chemat. Am fost chemat să mi se spună câţi să dau afară. Avem profit în fiecare an, atât cât e. Din 10 miliarde vechi, jumătate s-au dus la CEO sub formă de dividende. Cu cealaltă jumătate am făcut investiţii. Niciodată nu au lăsat profitul la Minprest, deşi legea le permite acest lucru”, a mai spus acesta.


Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este Sergiu Sgurescu, în vârstă …

5 comentarii

  1. Numai nenorociti in comisie! Spagari, curve si hoti! Trăiască Condescu!!!!

  2. Ce profit e ăsta????? Primești 6 milioane și returnezi 0.5 milioane !?!? Toate astea pentru a ține 20 de fufe să măture într-o clădire de birouri. Câți din angajații Minprest sunt afectați de lucrările miniere si câți sunt angajați pe pile, relații, cunoștințe sau relații extraconjugale??? Întreb și eu !

  3. profit din matura ??? trebuie pastrati cei preluati de la mina .

  4. adevarul este ca minprest nici nu trebuia sa existe;inainte erau 3-4 femei de servici si acum sunt cu zecile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.